İYİ PARTİ’DEN, BÜYÜKGÖZ’E:  Vatandaştan nasıl oy alacaksın?

İYİ PARTİ’DEN, BÜYÜKGÖZ’E: Vatandaştan nasıl oy alacaksın?

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü eleştirerek, ‘’ 5 yıl önceki projelerin yüzde 90’ı yapılmamış. Şimdi hangi vaatlerle vatandaşın karşısında çıkıp oy alacaksınız.’’dedi.

Nusret Acur, 5 yıl önceki Gebze ile şimdiki Gebze arasında gözle görülür hiçbir fark olmadığını belirterek şunları söyledi:
Aynı çarpık kentleşme, aynı trafik yoğunluğu, aynı imar sorunları ve gecekondu mahallelerimizin tapu sorunu başta olmak üzere kültürel ve tarihi kimliği ortaya çıkarılamamış çarpık kentleşme ve gündüz nüfusu yoğunluğu ile sanayi şehri olan Gebze aynı kimlikle devam etmektedir.

BÜYÜKGÖZ PROPAGANDA YAPIYOR
Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz şimdilerde “Gebze’yi sağlama aldık” sloganıyla propaganda yapıyor. En büyük hizmeti olarak da imar sorunlarını çözdüğünü ifade ediyor. Sorun çözmek böyle olmaz kırsal mahallelerde yüzde 40’a yakın kesinti yaptı. Bu çok büyük bir orandır. Yüzde 40 kesinti ile tüm belediyeler imar sorunlarını bitirir. Bunu marifet olarak anlatmak abestir. %40 ile de kalmadılar köylerde 3000 metrekare parsel başı sınır getirdiler. Kesintilerden sonra 3 dönüm altına düşen parseller ile daha düşük metrekare yer sahibi olanlar aynı parselde birleştirildi. Bu hem ekonomik hem hukuki sonuçları olan ve vatandaşı oldukça mağdur eden bir durum olmasına rağmen bununla övünüyorlar.

METRO’YU BAKANLIK YAPIYOR
Diğer vaatlere bakarsak; Darıca Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı belediyenin değil bakanlığın projesidir ve vaat edilen tarihten nerdeyse 2 yıl daha geçmiş hala bitirilememiştir. Gebze Belediyesi bu metro çalışmalarında da sınıfta kalmış metro inşaatından çıkan hafriyat alanları şehir merkezlerinde kalmış özellikle Yenikent Mahallesinde mahalleliyi bıktıracak bir mağduriyet oluşturmuştur. Bu konuyla ilgili verdiğimiz önergeye rağmen herhangi bir adım atılmamıştır.

ZABITA VE POLİS VATANDAŞA DAYAK ATMIŞTIR
Diğer bir madde lojistik köy inşa edilmesi bu proje de yapılmamıştır. 2019 seçim beyannamelerinde Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesinin tapu sorunlarının da çözüleceğini ifade edilmesine rağmen halen sorun devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili halk meclisi yaparken tartışmalar çıkmış ve Başkan’ın bu krizi yönetememesinden kaynaklanan arbedede zabıta ve polis vatandaşa dayak atmıştır. Bu zihniyetle oradaki vatandaşların sorunlarının çözülmesi mümkün değildir.

GEBZE’DE 2 KREŞ 40 MAHALLE VAR
Hızlı ve kısa vadede çözüme kavuşturacağız dedikleri diğer maddelere gelirsek; 5 Yılda Gebze Merkeze bir tane büyük otopark yapıldı onu da yapan Büyükşehir Belediyesi. Otopark sıkıntıları Gebze merkezde hala var. Akşam saatlerinde 2 sokak yukarı gitmek için bile yarım saat zaman geçiyor. Gebze Belediye Başkanı Şehir plancısı olmasına rağmen böyle oluyor. İkinci bir Kent meydanı yapılacaktı, huzurevi, aşevi yapılacaktı, beyaz kalpler bağımlılık merkezleri, mavi bayraklı sahil, bisiklet yolları yapılacaktı bunlar da yapılmadı. Her mahalleye kreş yapacağız dediler şu anda Gebze’de 2 kreş var ve Gebze’nin 40 mahallesi var.

AYNI GRUBA İHALE VERİLDİ
Gebze Belediyesi'nin en büyük sorunlarından 2019 ve 2022 yıllarında yapılan çöp ihaleleri. O dönemlerde defalarca Çöp kamyonlarının satın alınması ile ilgili öneride bulunmamıza rağmen Belediyenin parası yok veya bize kredi vermiyorlar gibi basitçe yalanlarla bu ihaleler fahiş fiyatlara verildi ve Gebze’lilerin 100 milyon TL’den fazla parası çöpe gitti. Gebze Belediyesi gibi büyük bütçeli bir belediyenin dönemin hesaplamalarına göre 30 milyonluk kredi bulamaması gerçekçi değildir. Evra Grup olarak bilinen şirket AKP’li belediyelerin olduğu Türkiye’nin bir çok bölgesinde bu ihaleleri alıyor, 2022 yılında da aynı gruba ihale verildi. Buna artık yolsuzluk mu diyet ödeme mi deriz kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

PROJELERİN YÜZDE 90’I YAPILMAMIŞ
Şuan Gebze Bölgesinde tamamlanan neredeyse tüm projeler ya Bakanlığa ya da Büyükşehir Belediyesine ait. Bunu söylediğimizde biz proje yapmadık ama borcu azalttık diyor. Proje yapmayınca zaten borç ödenir. Proje yapmayacaksanız şehri vaat ettiğiniz gibi tarihi ve kültürel bir kimlik kazandırıp il olacak hüviyete kavuşturamayacaksanız, çarpık kentleşmesi ve trafik sorununu çözemeyecekseniz, şehir plancısı olarak neden orada oturuyorsun. 5 yıl önceki projelerin yüzde 90’ı yapılmamış. Şimdi hangi vaatlerle vatandaşın karşısında çıkıp oy alacaksınız.’’

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.