İYİ Parti’de kongre süreci

İYİ Parti’de kongre süreci

İYİ Parti teşkilatı kongre sürecinin ilk basamağı olan delege seçimlerini 31 Ocak’a kadar tamamlayacak. Bu sebeple tüm ilçelerde delege listeleri askıya çıktı.

İYİ Parti Kocaeli teşkilatlarında kongre süreci başladı. Parti teşkilatı ilk olarak 12 ilçede delege seçimi yapacak. Her ilçede delege listeleri askıya çıktı. 31 Ocak tarihine kadar üye listelerinin askıya çıkıp delege seçimlerinin yapılacağı bir dönem olacak. Ardından ilçelerde kongreler yapılacak. Başkan Şanbaz Yıldız daha önce yaptığı açıklamada Kandıra, Dilovası, Çayırova, Başiskele, Karamürsel ilçelerinde parti tüzüğüne göre üye sayısı 400’ün altında olduğu için mahallelere sandık koymadan, mevcut tüm üyeler delege kabul edilerek, ilçe kongrelerini gerçekleştireceklerini söylemişti. 400’ün üzerinde üyesi olduğu ilçelerde ise, mahallelerde delege seçimi yapılarak 400 delege tespit edildikten sonra ilçe kongreleri gerçekleştirilecek.
 ŞUBAT AYININ İKİNCİ HAFTASI BAŞLAYACAK
Delege seçimleri tamamlandıktan sonra Başkan Şanbaz Yıldız, Şubat ayında da ilçe kongrelerini yapmayı hedeflediklerini söyledi. Şubat ayının ikinci haftası ilçe kongreleri başlamış olacak. Akabinde parti il kongresini gerçekleştirecek. Henüz partinin ilçe ilçe kongre tarihleri netleşmedi. Genel merkezden gelecek takvimi bekliyorlar. Öte yandan İYİ Parti teşkilatının gençlik kolları teşkilatı bulunuyor. Ancak kadın kolları teşkilatı henüz kurulmamıştı. Kongre sürecini atlattıktan sonra Kocaeli teşkilatı kadın kolları başkan atamasını da yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.