İYİ Parti’de kongre heyecanı

İYİ Parti’de kongre heyecanı

30 Eylül 2022’deki genel idare kurulu toplantısında tüm il ve ilçe teşkilatlarında kongre kararı alınan İYİ Parti’de Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü kongre tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi

İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlığında 30 Eylül 2022’de gerçekleşen genel idare kurulu toplantısı sonrasında tüm il ve ilçe teşkilatları için olağan kongre kararı alındı. Bu karar İYİ Parti teşkilatlarında heyecan yaratırken İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, üçüncü olağan kongreleri için tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuna ve partililerine açıklayacaklarını söyledi. Başkan Uluköylü konuya dair açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

MÜCADELENENİN EN ÖN SAFLARINDA

“Yaklaşık 5 yıl önce yola çıkarken söylediğim gibi; bir hukukçu olarak demokrasi ve Cumhuriyet değerlerinin ülkemiz için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Millet iradesinin somut ifadesi olan TBMM’nin yıllardır bir kişinin elinde nasıl oyuncağa döndürülüp, özünün yok edildiğini hepiniz gibi ben de biliyorum ve bunu kabul etmeyen İYİ’lerle birlikte bu mücadelenin en ön saflarında durmak için buradayım.

 

DİK BİR DURUŞ İÇİN BURADAYIM

 

Demokrasiyi bir araç olarak gören zihniyetin milletin egemenliğine, çocuklarımızın geleceğine göz dikmesine Sivas Kongresi’nde karşı duran Anadolu ruhunu temsil eden biz İYİ’lerle birlikte karşı durmak için buradayım.

 

Milletimizin hoşgörüsünü, birlikte yaşama idealini ve çocuklarımızın öz kültürüyle yetişip, çağdaş bir gelecekte özgürce yaşayabilme umudunu kendine ideal olarak benimsemiş İYİ’lerle birlikte bu demokrasi mücadelesinde omuz omuza olabilmek için buradayım.

 

Anadolu insanımızın öz değerlerini temsil eden; Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, Hacı Bektaş-ı Veliler ve Mevlanaların yolu olan İYİ’lerin çizgisinde siz değerli dava arkadaşlarımla bereber yürümek için buradayım.

Davamız; şahsi değil millidir.

Amacımız; bu milli davanın duvarına taş olabilme çabasıdır.

İsyanımız; tek adama iradesini teslim edenlere karşı, Türkiye diyenlerin safında dik ve onurlu bir duruştur.

Millet iradesini kendi şahsi kimliğinde toplamak için çabalayanlara aziz milletimizle birlikte “dur” diyecek olan biz İYİ’lerin yolu açık olsun diyor hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle ile selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.