İYİ Parti zam oranlarını yüksek buldu

İYİ Parti zam oranlarını yüksek buldu

Gebze Belediyesi’nin 2022 yılına dair tahmini bütçesinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Kayhan Özler, hizmet bedellerindeki zam oranlarını yüksek ve tutarsız bulup pandemi sürecine atıfta bulundu

Gebze Belediyesi’nin 590 milyon TL olarak onaylanan tahmini bütçesine İYİ Parti belediyenin hizmet bedellerinin tutarsızlığı ve yüksekliği üzerinden muhalif oldu. İYİ Partili Meclis Üyesi Kayhan Özler, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sorunlara da dikkat çekerek artışların daha makul oranlarda yapılması gerektiğini savundu.

SEMT PAZARLARINDA TEZATLIK 

Pazar yerlerinde tutarsız oranlarda artış yapıldığını kaydeden Özler; Mimar Sinan Mahallesi, Cumartesi Pazarı’nda artış yüzde 19, Beylikbağı’nda yüzde 20 Arapçeşme’de yüzde 13.5 oranında artış olduğunu kaydedip farklılıkların nedenini sordu. Özler, “Meydanlarda özel ve bayram günlerinde ticari amaçlı kurulacak bir hafta süreli, 1.5 metrelik stantlarda yüzde 11, iki haftalık stantlarda yüzde 6.6 artış oldu. Sanayi depoları, lojistik depolar, tarımsal depolarda 0 – 500 metrekare arası yüzde 11, 500 metrekare ve sonrası yüzde 33’ten fazla arttı. Ruhsat güncellemelerine yüzde 50 artış geldi” dedi.

Tavuk ve besi çiftliklerinde 0-250 metrekare arasında yüzde 80 ve üzeri indirim var, 250 metrekare ve üzeri yüzde 10, 2 bin 500 metrekare üzeriyse yüzde 23’ten fazla zam olduğunu kaydeden Özler, “Düğün salonlarında 0-500 metrekare arası yüzde 10 iken 501 metrekare ve ötesinde yüzde 41’in üzerinde artış çok yüksek. Pandemi koşullarını da hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Yeme içme sektöründeki artışın neye göre belirlendiğini de soran Kayhan Özler pasta ürünleri satış yerlerinde, yerin büyüklüğüne göre artışın yüzde 10 ila 75 arasında seyrettiğini kaydetti. Kayhan Özler pandemi sürecinin de dikkate alınarak zam oranlarının makul bir seviyede belirlenmesi gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum