İYİ kompleks önerdi. Büyükgöz tesisle yetindi

İYİ kompleks önerdi. Büyükgöz tesisle yetindi

Gebze Belediye Meclisi’nde İYİ Partililer dört mahallede dördü kümülatif sekiz spor sahası ile yeni stat önerdi. Büyükgöz teşekkür edip birkaç tesis sıraladı. Onlardan biri Karaosmanoğlu dönemi KBB ölü yatırımlarından Mollafenari Stadı oldu

gebze-belediye-meclisi-aralik-2020---6.jpg

 

Gebze Belediye Meclisi aralık ayı olağan meclis toplantısında İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri Kayhan Özler ve Birol Elüstü ilçedeki spor tesisleri yapılanması üzerine geniş kapsamlı bir önerge verdi. İYİ Partililer’in önergesinde çok sayıda tesis yer alırken akıllara ülkemizde İzmir Bucaspor altyapı yapılanması ve kompleksini getirdi. İYİ Partililer dört mahallede dördü kümülatif sekiz spor sahası ile yeni stat önerdi. Büyükgöz teşekkür edip birkaç tesis sıraladı.

 

ÜÇ MAHALLEDE TESİS

 

İYİ Partili Kayhan Özler ve Birol Elüstü ortak önergelerinde ilçede yoğun nüfusa sahip olan ve nüfus artışı süren Mutlukent, Yavuz Selim ve Kirazpınar Mahalleleri’nde standartlara uygun yeni modern futbol sahalarının ve kulüp binalarının yapılmasını önerdi.

 

KOMPLEKS VE YENİ STAT

 

Özler ve Elüstü ayrıca eski askeri kışlanın kuzey tarafına dört adet standartlara uygun yeni modern futbol sahası ve kulüp binası ile Bilişim Vadisi çevresinde bölgenin dizaynına uygun, son teknoloji ile donatılmış yeni stat yapılmasını talep etti.

 

KABA İNŞAATI BİTEN SAHA

HUKUKİ SÜRECE TAKILDI

 

gebze-belediye-meclisi-aralik-2020---1.jpg

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Özler ve Elüstü’ye önergelerinden ötürü teşekkür edip Pelitli Mezarlığı’nın yanında bin 900 seyirci kapasiteli bir futbol sahasında kaba inşaatı bittiğini belirtti ancak hukuki sürece takıldıklarını kaydedip, “Onu tamamladıktan sonra bir sahaya kavuşmuş olacağız” dedi. Büyükgöz hukuki engelin ne olduğuna dair detaya girmedi.

 

MUALLİMKÖY'DE SPOR

ALANI OLUŞTURULMUŞ

 

Muallimköy’de Bilişim Vadisi kapsamında, şuyulandırması yapılıp tapu verilen bölgenin içerisinde bir alanı spor tesisine ayırdıklarını kaydeden Büyükgöz;

 

MOLLAFENARİ’DEKİ ÖLÜ YATIRIMI

SPOR TESİSİNDEN SAYDI

 

Büyükşehir Belediyesi’nin lokasyon faciası bir yapılanmasını da örnek gösterdi. Büyükgöz, İbrahim Karaosmanoğlu döneminde uyarılara ve spor kulüplerine rağmen Mollafenari’de yaptırılan ve ölü yatırıma dönüşen Mollafenari’deki stadı, “Mollafenari’de zaten sahamız var” diye örnek gösterdi. Büyükgöz yine spor kulüplerinin lokasyon olarak beğenmemesine rağmen tasarlanan ancak şimdi de pandemiye takılan Kirazpınar tesislerine dair ise şunları kaydetti:

 

KULÜPLER YERİNİ BEĞENMEDİ

ŞİMDİ DE PANDEMİYE TAKILDI

 

“Kirazpınar’da bir sahamız var. Hatta Metin Oktay Tesisleri’ne muadil olarak önerdik. Antremanlar orada yapılsın diye önerdik. Ama spor kulüpleri tercih etmedi. Kirazpınar tesislerinden vazgeçmedik ama pandemi dönemi nedeniyle biraz öteledik. Ama her şeyi hazır, yapacağız.”

 

BAŞİSKELE VE GÖLCÜK’TE 7’ŞER

KARTEPE’DE 6 TESİS VAR

 

İYİ Parti tarafından verilen önergede istatistiki ve kıyaslamalı değerlendirmeler de yer aldı: “KASKF verilerine dayanarak 121 bin 326 nüfusa sahip Kartepe ilçesinde 6 adet, 102 bin 241 nüfusa sahip Başiskele  ilçesinde 7 adet, 165 bin 663 nüfusa sahip Gölcük  ilçesinde 7 adet olmak üzere toplamda 20 adet amatör futbol standartlarına uygun maç sahası bulunmaktadır.

 

GEBZE’DE 25’İ FUTBOL

BRANŞINDA 35 KULÜP

 

Toplam nüfusu Gebze nüfusuna eşit olan Kartepe, Başiskele ve Gölcük’te toplamda 20 adet amatör futbola uygun standart maç sahası bulunmasına rağmen; Gebze’de 288 okul, 83 bin 824 öğrencimiz bulunmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde 35 spor kulübü var iken bunların 25 tanesi futbol branşında faaliyet göstermektedir. TFF U11-12-13-14-15-16-17-19 ve A TAKIM olmak kaydıyla 9 kategoride müsabakalar düzenlenmektedir.

2 BİN SPORCUYA 2 STAT

Gebze’de bulunan 25 kulüp ortalama dört kategori ile liglere katılmış olsa 100 takım, her takım 20 sporcudan oluşsa toplam 2 bin sporcu eder. Bu 100 takım ve 2 bin sporcu için bölgemizde sadece ve sadece Alaettin Kurt Stadı ve Beylikbağı Stadı olmak üzere iki adet standart maç sahası bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Mollafenari Stadı ile yeni yapılacak olan Metin Oktay Stadı bulunmaktadır.  Ancak bu statlar iki takımın aynı anda antreman yapmasına uygun olmayan ve maç sahası standartlarına uygun olmayan sahalardır.”

 

FİZİKSEL, RUHSAL, SOSYAL

GELİŞİMDE SPORUN ETKİSİ

 

Gebze Belediye Meclisi’nin tüm üyelerinin desteklenmesi istenilen, Gebze’ye dair bildik bilgilere de yer verilen önergeye gerekçe olarak ise şunlar kaydedildi: “Çocuklarımızın sağlıklı büyüme ve gelişmesinde spor çok önemli bir katkı sağlar. Sadece fiziksel anlamda değil, aynı zamanda ruhsal, bilişsel, sosyal ve kişisel gelişiminde de spor, önemli bir rol oynar.

 

KRONİK HASTALIKLARA ADAY HALE GELİRLER

Çağımızın en önemli sorunlarından biri haline gelen fiziksel aktivite azlığının çocuklarda obezite, diyabet ve dikkat eksikliği gibi hastalıklara önemli oranda zemin hazırladığı bilinmektedir.

Uzun süre tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçiren, spordan uzak duran ve açık alanlar yerine alışveriş merkezlerinde dolaşmayı tercih eden çocuklar, ileriki dönemin önemli kronik hastalıkları için aday haline gelirler.

Aynı zamanda uyuşturucu, sigara ve alkol bağımlılığının ülkemizde çok küçük yaşlara indiği bilinmektedir. 

EN ETKİLİ ÖNLEYİCİ YÖNTEM

 

Bu noktada sporun gücünü kullanmalıyız. Spor gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklardan korumak için en etkili yöntemlerden biridir. Bu nedenle belediyemizin asli görev olan ve sizinde seçim beyannamenizde belirtmiş olduğunuz ‘Gençlerle başaracağız. Spor ve sporcunun yanında olacağız. Bütün spor dallarına aynı heyecan ve mesafede yaklaşıp gençlerimizin spora ilgisini artıracağız’ söyleminizden yola çıkarak önerilerimizin hayata geçmesini dileriz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.