İttifak görüşmeleri için ilçe başkanlarıyla bir araya geleceğiz

İttifak görüşmeleri için ilçe başkanlarıyla bir araya geleceğiz

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel ittifak çalışmalarına dair genel başkanlar düzeyinde yapılan görüşmeleri Gebze yerelinde sürdüreceklerini söyledi

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, yeni başkanlık divanı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Antik Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Türel, şahsi kanaatine göre 2022’nin ilk altı ayı içinde erken seçim olacağını kaydetti.

ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Başkanlık sistemi üzerinden bakıldığında ittifak oluşmak zorunda olduğunu, üçüncü bir ittifakın iktidarın ekmeğine yağ süreceğini kaydeden Türel, ittifaka dair siyasi partilerin genel başkanları nezdindeki görüşmeleri yerele yayacaklarını kaydetti. Türel, “Önümüzdeki günlerde bir öncelik edip ilçe başkanlarıyla bir araya gelmeyeceğiz. Genel başkanlar nezdindeki görüşmeleri yerelde de ilçe başkanları ile sürdüreceğiz” dedi.

İNANDIRICILIĞI KALMADI

Türel, “İktidar; EYT, asgari ücretliler, ek gösterge üzerinden seçimi kazanabileceği hava görürse seçime yarında gider. Ama insanlar nezdinde inandırıcılığı kalmadı, karşılık bulmuyor. Sahaya çıktığımızda vatandaş, bizim vatandaşa anlatmamız gerekeni bize anlatmaya başlıyor. Daha fazla insanlarla bir araya gelme, daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte, daha fazla çalışmamız gerek. Sorumluluğumuzun farkındayız” diye konuştu.

KONGRE İLE SEÇİM STARTINI VERDİK

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nın bir ay önce, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla güzel bir kongreyi geride bıraktığını, aylık değerlendirmelere riayet ederek basınla sık sık bir araya gelmeyi hedeflediklerini kaydeden Mustafa Türel, “Gebze, Kocaeli’nin kalesi bir ilçe. Yönetim kadrosunu da yeni arkadaşları dahil ederek oluşturduk. Tecrübeli ve kıymetli kadroyla genel ve yerel seçime gireceğiz. Kongremiz, seçimin de startı olmuş oldu” dedi.

KUTUPLAŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ

Gebze yerelinde yaşanan sorunlara da değinip artan intihar vakalarına dikkat çeken, bununla birlikte boşanma vakalarının da arttığına işaret eden Türel, “İnsanımızla daha fazla bir araya gelerek, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacağız. Kutuplaştırıcı dilden ziyade samimi, farklı görüşlerin bir araya geleceği ortamların oluşması bizim, kentimiz, ülkemiz için daha faydalı olacaktır” diye konuştu.

ALTYAPI GÜNCELLEŞTİRİLMEDİ

Millet Bahçesi’nde mevcut proje üzerinden ihale yapıldığını ancak aslına özgün olarak kullanılması için henüz geç kalınmadığını, otogar ve hal sıkıntılarının sürdüğünü, mahalle aralarında giderek artan oto tamircilerin ve galericilerden ötürü küçük sanayi sitesinin yetersiz kaldığını kaydeden Türel,  “Kış sürecine geldik. Özellikle altyapı sıkıntılarından kaynaklı sebeplerden dolayı ev ve iş yerlerini su basıyor. Karşılık bulamayan, mağduriyet yaşayan vatandaşlarda var. 20 yıl önceki altyapı çalışmalarının güncelleşerek daha sağlıklı altyapı çalışmasının yapılmadığı ortada” diye konuştu.

SESSİZLİK VARDA DEVRİM YOK

Türel sürekli farklı amaçla yapılan kazı çalışmalarından ötürü kurumlar arası entegrasyon sorununun devam ettiğini, elektrik ve internet kesintilerinin sürdüğünü belirtip, “Yapılmak istenen, yapılanlarda var. Yok diyemeyiz. Mustafapaşa Camii’nin yanındaki otoparkın belediye tarafından alınması, eski adliye binasındaki çalışma gibi. Ama bu çalışmalar sözü edildiği gibi, devrim niteliğinde değil. Sessizlik varda, devrim karşılığı yok” dedi.

HALKIMIZ YETKİ VERECEKTİR

Başkan Türel, “Saha çalışmalarında şunu görüyoruz. ‘Artık yeter ‘diyen vatandaş, iktidarın değişmesi konusunda kanaat edinmiş. Maneviyattan uzaklaşma ile birlikte intiharın yanı sıra boşanma vakaları da artmış durumda. Önümüzdeki süreç insanımız bize o manada yetki verecektir. Biz de nerede kalmıştık deyip özlenen, arzu edilen çalışmaları en kısa sürede ortaya koyacağız” diye konuştu. Türel, genele dair ekonomik değerlendirmesinde ise özetle şunları söyledi:

MATEMATİĞE MANTIĞA KARŞI SAVAŞ!

“Ülkemizin en önemli gündemi ekonomi. Ekonomi yönetiminde gelen gideni, her geçen gün de bir öncekini aratır hale geldi. Artık fiyatlar haftadan haftaya değişmiyor, günden güne değişiyor dün pusula şaştı dolar 13.5 seviyesini gördü. Sn. Cumhurbaşkanı ise bu durumu "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" veriyoruz diye açıklamaya çalışıyor. Siz bir 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' değil; matematiğe ve mantığa karşı bir savaş yürütüyorsunuz!

DAHA FAZLASINI YAŞATIYORLAR

İktidara gelmeden önce eleştirdikleri ne kadar olumsuzluk varsa; ülkemize ve insanımıza bugün onları ve daha fazlasını yaşatır hale geldiler! İşte buyurun; "Biz gelmeden önce bu ülkede kuyruklar vardı." söylemi! Şimdi de kuyruklar var; her gün gelen zamlar sonrası vatandaş 10-15 kuruş daha ucuza yakıt alabilmek için gece yarısı istasyonlarda kuyruğa giriyor.  Şimdi bu tablo karşısında bir de çıkmış; ‘Yeni bir şeyler deniyoruz’ diyebiliyorlar. Eğitim sistemimizi yapboza çevirdiğiniz yetmedi, şimdi sıra ekonomiyi deneme tahtasına çevirmeye mi geldi?

GERÇEKLERLE ÇARPIŞARAK GİDİYORLAR

Sadece son iki ayda Türk Lirası yaklaşık yüzde 30 değer kaybetti. Sizce bu duruma kim sebep oldu? Bu krizi de kendinizden önceki iktidarlara mı bağlayacaksınız? Enflasyon sebep değil netice evet teorik olarak bunlar üzerinde durmak mümkün de günlük olarak sıkıntıları çözemezsiniz. Ayrıca bu hükümet olduğu için bunlar yaşanıyor; izlediği politikalarla sadece borçları değil, işsizliği de arttırıyor. Ak Parti, ilk iktidara geldiğinde "Manşetlerle çarpışa çarpışa geldik" diyorlardı. Şimdi de gerçeklerle çarpışa çarpışa gidiyorlar.

TERSİNE ÇEVİRMEYE KARARLIYIZ

19 yıl önce nasıl geldilerse öyle gidiyorlar; nasıl buldularsa 19 yıl sonra öyle bırakıyorlar. Biz, buna da razıyız. Yeter ki, açtığınız yaraları daha da derinleştirmeyin. Yeter ki, enkazı daha da içinden çıkılmaz hale getirmeyin. Biz bu yaraları onarırız Allah'ın izniyle ve bu enkazı kaldırırız evelallah. Biz Saadet Partisi olarak bu kötü gidişatı tersine çevirmeye kararlıyız. Milletimiz bilmeli ki kurtuluş reçetesi Saadet Partimizin politikalarında yatmaktadır. Saadet Partimiz; Milli Görüşü bir ideal olarak benimsemiştir, adil bir kalkınma modelini benimsemiştir. İktidar olduğu dönemde de bunun ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz.”

 

toplanti-028.jpg

toplanti-2-008.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.