‘İtirazım var’ diyenler mitingde buluşuyor!

‘İtirazım var’ diyenler mitingde buluşuyor!

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, 6 Mart'ta gerçekleştirecekleri “Yoksulluğa, faturalara, işsizliğe, zamlara itirazım var” mitingi için çağrı yaptı.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri düzenledikleri basın toplantısıyla 6 Mart saat 14.00’ da İzmit Anıtpark’ta  “Yoksulluğa, faturalara, işsizliğe, zamlara itirazım var” şiarıyla miting gerçekleştireceklerini duyurdu.  SES Kocaeli Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısına sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, ülke tarihinin en derin siyasal ve ekonomik krizlerinden birinin yaşandığını belirterek “Gıda ürünlerinden doğal gaza, akaryakıttan elektriğe kadar tüm ürünlere birbiri ardına gelen zamlar, emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatlarını sürdürülemez hale getirdi. İktidar, muhalif kurum ve yapıları susturmak, sindirmek, korkutmak, işlevsizleştirmek ve sonuç olarak etkisizleştirmek için devletin tüm olanaklarını, kurumlarını kullanmaktan geri kalmıyor. OHAL KHK’leri ile yaratılan anayasasızlık hali fiilen devam ettiriliyor” dedi.

 

İKTİDARIN VAADİ DAHA ÇOK YOKSULLUK

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları esas alınarak yapılan ücret artışlarının yoksulluğa neden olduğunu belirten Harata, “Daha yılın ilk günlerinde gelen zamlar ve vergi oranlarındaki artışlar nedeniyle asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha emekçilerin cebine bile girmeden eriyip gitti. Emekçi ve dar gelirli kesimler her gün daha fazla borçlanarak, daha fazla kredi kullanarak ay sonunu getirmeye çalışıyor. Emekçiler sorumlusu olmadıkları bir krizin bedelini ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

 

MİTİNG ANITPARK’TA GERÇEKLEŞECEK

Murat Harata, açıklamasını gerçekleştirecekleri mitinge çağrı yaparak şu şekilde sonlandırdı: “Geçtiğimiz aylarda toplumun her kesimi artan hayat pahalılığı ve ekonomik istikrarsızlık nedeniyle yaşadıkları geçim zorluklarını dile getirdi. Milyonlarca emekçinin daha iyi koşullarda çalışma ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret düzeyi talepleri ülkemizin dört bir yanındaki meydanlarda ve işyerlerinde yankılandı. Bizler, Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; zamlara, faturalara, yoksulluğa, işsizliğe ve antidemokratik uygulamalara “itirazım var” diyen tüm emekçileri mitingde bir arada olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

manset-2-167.jpg

 

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.