İtirazım var’ diyenler mitingde buluştu!

İtirazım var’ diyenler mitingde buluştu!

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, “Yoksulluğa, faturalara, işsizliğe, zamlara itirazım var” mitingi düzenledi.

Kocaeli ve Demokrasi Güçleri, “İtirazım Var ” sloganıyla Anıt Park’ta miting düzenledi. Mitinge kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde ilk konuşmayı gerçekleştiren KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “İtirazımız; sadece yoksulluğa, işsizliğe, zamlara değil. İtirazımız; yıllardır biz emekçilere, işçilere, kadınlara karşı saldıranlarını, baskılarını hız kesmeden devam ettiren siyasi iktidara. İtirazımız; aynı zamanda en demokratik hakkımızı kullanmak için yaptığımız başvurularımızı keyfi ve hukuksuz şekilde ret ederek özgürlüğümüzü kısıtlayanlara. İtirazımız, dünyada ve ülkemizde savaş politikalarına emperyalist işgallere alkış tutanlara ve bunların arkasında saf duranlaradır” dedi.

 

“YAN YANA OLMAYI PLANLADIK”

Yeşil’in ardından Eğitim Sen Şube Başkanı Suphi Yıldırım ve EMEP İl Başkanı Arzu Erkan tarafından okunan ortak açıklama ise şöyle: “Bugün burada, artık dayanılmaz hale gelen zamlara, yoksulluğa, işsizliğe itirazımız var demek için bir araya geldik. Kocaeli’nin dört bir yanından işçiler, emekçiler, işsizler, esnaflar, kadınlar ve gençler olarak itirazımız var demek için bir araya geldik. Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri bileşeni sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olarak bugün burada sesimizi birleştirmek için düzenlediğimiz mitingimizde yan yana olmayı planladık.

 

“MİLYONLARA YIKILIYOR”

Bugün her türlü engellemeye rağmen artık yeter demek için buradayız. Gerekçesiz keyfi yasaklama kararına karşı İtirazımız Var demek için buradayız. 2021 yılı boyunca aralıksız devam eden zam yağmuru, 2022’nin ilk dakikalarından itibaren adeta bir zam kasırgasına dönüşmüştür. Elektrikten doğalgaza, akaryakıt ürünlerinden ulaşıma yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür. İktidarın döviz kurunun düşmesi ile övündüğü koşullarda yapılan bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka, emeği ile geçim mücadelesi veren milyonlara yıkılmaktadır.

 

“ESNAFI TEHDİT EDİYOR”

Bizler, tüm bu yaşananlara karşı insanca yaşam talebimizi dile getirdiğimizde ise aynı hükümet sesimizi engellemek için elinden geleni yapıyor. Zam istediğimizde bizi kapı önüne koyan patronlara ses etmeyen hükümet, işimizi, ekmeğimizi istediğimiz için bizi terörist ilan edebiliyor. Faturalara itiraz ettiğimizde bizi gözaltıyla korkutmaya çalışıyor. Yüksek faturalara isyan eden esnafı tehdit ediyor.Yani kısacası hükümet zamları engellemek yerine zamlara hayır demeyi engellemeye çalışıyor. Türkiye’nin dört bir yanında zamlara ve yoksulluğa karşı sokaklara çıkan halka polis saldırıyor. Fabrikalarda, işyerlerinde ek ücret ve maaş artışı için eylem yapan çalışanlar polis tarafından gözaltına alınıyorlar.

 

“KEYFİ YASAKLAMA”

Türkiye’de artık resmen insanca yaşam istiyoruz demek yasaklanmaya çalışılıyor. Bu durum bir emek kenti olan Kocaeli’de çok daha ironik örneklerle karşımıza çıkıyor. Örneğin Kocaeli Valisi, bir geceyarısı “bu saatte işimizin başındayız” tivitleri atıyor. Peki nedir o saatte Kocaeli Vali’sinin işi? Anayasal sendikal hakları için eylem yapan Farplas işçilerine darp ederek gözaltına aldırmak ve kendilerini çatıya kilitleyen işçileri fabrika çatısından aşağıya atmak için yere itfaiye brandası çektirmek. Örneğin İzmit Kaymakamı, bugün düzenlemeyi planladığımız İtirazımız Var mitingimizi, hiçbir somut gerekçe sunmadan keyfi olarak yasaklıyor” dedi.

 

manset-1-075.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.