İsveç’te kamyonlu saldırı: Bir şüpheli gözaltına alındı

İsveç’te kamyonlu saldırı: Bir şüpheli gözaltına alındı

İsveç'in başketi Stockholm'de dün yaşanan kamyonlu saldırıyla ilgili korkunç gerçek bugün ortaya çıktı. Polis kamyonda çok sayıda patlayıcı bulunduğunu...

İsveç'in başketi Stockholm'de dün yaşanan kamyonlu saldırıyla ilgili korkunç gerçek bugün ortaya çıktı. Polis kamyonda çok sayıda patlayıcı bulunduğunu açıkladı.

KATLİAMA HAZIRLIK YAPILMIŞ

Dört kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenler meğer çok büyük çaplı bir katliama hazırlık yapmış.

İsveç polisi tarafından yapılan açıklamada kamyonun kasasında bir çanta dolusu patlayıcı madde bulunduğu duyuruldu.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının dörde yükseldiğini ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İKİNCİ KİŞİNİN FOTOĞRAFI DAĞITILDI

İsveç Emniyeti’nin kamuoyuyla paylaştığı bir fotoğrafta görülen kişinin de saldırıyla bağlantılı olabileceği ifade edildi. Polis açıklamasında, ‘Fotoğraftaki kişinin ifadesine başvurmak istiyoruz’ dendi.

 

_95509402__95508446_sweden2

Olay mahallinin bulunduğu Ahlens adlı alışveriş mağazasının yakınındaki bir mobese kamerasının kayıtlarında siyah bereli ve yeşil parkalı genç bir adam görülüyor. Görgü tanıklarının ellerindeki başka bilgileri de polis ile paylaşmaları istendi. İsveç İstihbarat Teşkilatı Şefi Anders Thornberg, “Olayın aydınlatılabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

İsveç güvenlik birimleri başkentin merkezindeki çok sayıda binayı kordon altına aldılar. Bunlar arasında İsveç hükümetinin, parlamento binasının ve Kraliyet Şatosu’nun bulunduğu Rosenbad da yer alıyor.

Polis halka yaptığı çağrıda kent merkezine gelmemelerini istedi, ancak ana tren garı etrafındaki polis kordonunun kaldırıldığı bildirildi. Kent üzerinde helikopterlerin sürekli uçuş yaptığı, kısa mesafe banliyö tren seferlerinin durdurulduğu haber verildi.

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.