İSU’nun su ve çevre bilinci eğitimleri sürüyor

İSU’nun su ve çevre bilinci eğitimleri sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullar ile sivil toplum kuruluşlarında suyun önemi, tasarruflu kullanımı ve çevre bilinci seminerleri düzenliyor.

İSU Genel Müdürlüğü, suyu temin etmek, korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde sürekliliğini sağlamak için her türlü yatırım ve işletmecilik çalışmaları gerçekleştiriyor. Bundan dolayı insanlarımız çeşmelerinden gönül rahatlığı ile su içiyor ve her türlü ihtiyaçlarında kullanıyor. Altyapı ve işletmecilik alanında yatırımlarını sürdüren Kurum, özellikle genç nüfusta suyun önemi, tasarruflu kullanımı ve çevre bilinci oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde seminerler düzenliyor. Kurumun, Eğitim Şube Müdürlüğü yönetici ve uzmanları tarafından 2013 yılında bu yana sürdürülen bilinçlendirme seminerlerde şimdiye kadar okul ve STK’da binlerce öğrenci ve STK üyesine eğitim verildi.


2021 YILI ÇALIŞMALARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2020 yılı başında başlayan ve etkisini sürdüren küresel salgın pandemide aldığı önlemler çerçevesinde eğitimlerini yüz yüze ve online olarak sürdürdü. 2021 yılı eğitim döneminde başlayan suyun önemi, tasarruflu kullanımı ve çevre bilinci eğitimleri İzmit, Gölcük, Kartepe, Karamürsel ve Derince ilçelerinde bulunan okul ve kurslarda verildi. Ayrıca, kamu sivil toplum işbirliği kapsamında Çevre Mühendisleri Odası, Kocaeli Sebze Meyve Halcileri Derneği, Derince Yelken Kulübü, Kocaeli Anneleri Derneği, Kocaeli Geredeliler Derneği, Kocaeli Sualtı Sporları Derneği, Kocaeli Kadın ve Demokrasi Derneği ile programlar gerçekleştirildi.


2022 YILINDA EĞİTİMLERE DEVAM
Eğitimlerde, İSU Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından kurumun yaptığı yatırımlar ile her geçen gün önemi artan su ile çevrenin korunması için yapılacak önlemler ve suyun tasarruflu kullanılması hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Verilen eğitimlerle çocukların, suyun bilinçli ve tasarruflu kullanımında, duyarlılıklarının artırılması hedeflendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, hayati öneme sahip olan suyun korunması, bilinçli kullanımı için 2022 yılında pandemi şartlarına bağlı olarak okullarda ve STK’larda eğitimlere devam edecek.

 

isu-2-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.