İSU’nun Çayırova’da  yatırım yapacak yer kalmadı!

İSU’nun Çayırova’da yatırım yapacak yer kalmadı!

Çayırova Belediye Meclisi’nde yılın son toplantısına İSU yatırımları damga vurdu. CHP’li Halis Koç, İSU’nun Çayırova yatırımlarını yetersiz bulurken Başkan Çiftçi, yatırım yapacak yer kalmadığını söyledi.

Çayırova Belediye Meclisi’nde aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşti. CHP’li Halis Koç, İSU’nun Çayırova yatırımlarını yetersiz bulurken Başkan Çiftçi, yatırım yapacak yer kalmadığını söyledi

ATILIM VE YATIRIM YILI

Yılın son meclis toplantısında kısaca 2021 yılını değerlendiren Çiftçi, 2021’i atılım ve yatırım yılı olarak tanımladıklarını ve dedikleri şekilde tamamladıklarını kaydetti. Gerek belediye, gerekse Büyükşehir Belediyesi marifetiyle yapılan çalışmaları sıraladı. Kent meydanı, Devlet Hastanesi, engelliler merkezi, kitap kafe, Anadolu spor lisesi projelerine değinen Çiftçi, “İlçemize kimlik katacak olmazsa olmaz projeleri hayata geçiriyoruz. Sözün özü, eser ve hizmet anlayışı ile gönülleri kazanacak, iz bırakacak eserler yapıyoruz” dedi.

KALDIRIMLAR ENGELLİLERE ENGEL!

CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç, gündem dışı söz alarak geride kalan ve önümüzdeki günlerde önemli gündemlere değindi. 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatan Halis Koç, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Kaldırımlarda rampa olmadığı için kaldırımlar engellilerle engel. Bu konulara dair verdiğimiz önergelerin kabul edilmesini diliyoruz” dedi.

MADEM GERİ ALDIK…

Cumhuriyet Mahallesi’nde Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi içindeki düğün salonunun geçtiğimiz dönem Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin oylarıyla özel sektöre verildiğini, bu dönem ise kasım ayı meclisinde o kararın oy birliğiyle iptal edildiğini hatırlatan Halis Koç,  “Madem geri aldık. Halk kullansın. Yine özel bir şahsa vermeyelim. Bir kişi faydalanacağına tüm mahalleli, 20 bin kişi faydalansın” diye konuştu.

BELEDİYE İŞLETSİN

Şekerpınar Mahallesi’ndeki sosyal tesislerinde encümen kararıyla özel şahsa verildiğini, işletemeyen girişimcinin geri iade ettiğini, aynı yerin yine bir şahsa verildiğini anımsatan Halis Koç, bu tesisin de belediye tarafından işletilmesi gerektiğini savundu. Halis Koç, “Akse’deki tesis Akse’yi köylükten çıkarttı. Şekerpınar’da da belediye işletsin. Tesis kendi kendini amorti eder. Sosyal tesislerden, hijyenik ortamda vatandaş faydalanır” dedi.

İSU’NUN YATIRIMLARI YETERSİZ!

İSU’nun yatırımlarına da değinen Halis Koç, “İSU’nun 2021’de 542 milyonluk yatırımı vardı, yüzde biri Çayırova’ya geldi. 2022 bütçesi 731 milyon. Çayırova’ya sadece 5 milyon TL uygun görülmüş. Yüzde 1 bile yok, 0.75 civarı” dedi.

YATIRIM YAPACAK YER YOK!

Başkan Çiftçi bu esnada araya girip, “İSU’nun 16 yılda yaptığı yatırımları söküp yenisini yaparsa itiraz eder misiniz?” diye sordu. Halis Koç, “Siz görevi devraldığınızdan beri yüzde 1’i geçmedi” deyince Başkan Çiftçi, “Yatırım yapacak yer yok” diye yanıt verdi. Halis Koç şöyle devam etti:

ÜÇ İSTEDİK, BİR VERDİLER

“İSU yatırımları için önerge verdik. Üç derenin ıslahının yapılmasını istedik. 2022’de, 5 milyon TL’lik yatırımda bir derenin ıslahı da var. Biz üç istedik, bir verdiler. Muhalefetin isteğini dahi yerine getiren İSU, belediye başkanı da isterse hiç olmazsa yarısını yerine getirebilir. Ama belediye başkanının söylediğine göre, yatırımlar tamam. Yan gel yat Osman derseniz, sorun bulamazsınız. 15 yıla bakacağınıza kendi döneminize bakın.”

KARARI UYGULAMAK GEREKİRKEN

KARŞI DAVA AÇTINIZ!

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de bir haber sitesinde çıkan habere değinerek geçen dönem Hebo Yapı’ya satılan, dönemin Saadet Partili Meclis Üyesi Necati Apaydın’ın yargıya yaptığı başvuru sonrası satışı iptal edilen yere dair alınan karara belediyenin mevcut yönetiminin itiraz ettiğini hatırlatan Koç, “Kamuda devamlılık esastır. İptal edilen karara sayın belediye başkanı uyması gerekirken, karara itiraz etmiş. Kamu malının vatandaştan alınması gerekir. Sayın başkan tekrar dava açıyor” dedi.

SORUŞTURMAYI HATIRLATTI

Çayırova Belediyesi’nde geçen dönem belediye iştiraki Agren Organizasyon tarafından yapılan arsa tahsislerinde AKP’li 15 meclis üyesine dair İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açıldığını anımsatan Halis Koç, bilgi kirliliği olmasın gerekçesiyle konuyu gündeme getirmek istediğini kaydetti. Başkan Çiftçi, konunun soruşturma aşamasında olduğunu kaydetti. Halis Koç, “Konulara girmeyeceğim” derken Başkan Çiftçi, “Konu hukuku ilgilendirir, vatandaşı ilgilendirmez. Müsaade etmiyorum” diyerek müdahaleyi sürdürdü.

ÇİFTÇİ’DEN KOÇ’A MÜDAHALE

Halis Koç, “Karşı çıkma sebebinizi söyleyeyim” derken Çiftçi, “Niyet okuyucusu musunuz? Müsaade etmiyorum. Kapatır mısınız konuyu. Meclis başkanı olarak müsaade etmiyorum. Haddinizi aşmayın. Meclis gündemini meşgul etmeyin. Gocunacak bir şeyim yok” diyerek Koç’un konuşmasını tamamlamasını engelledi. Çiftçi müdahalesinin ardından şöyle devam etti:

İSU SÖKÜP YİNE YAPACAK!

“Levent Kırca yaşasaydı, parodiler yapardı. İSU yaptığı yeri söküp yine yapacak! 2004’te devraldık sizden, bir kuruşluk yatırım yapmamışsanız. Evinde su akmayan, şebekesi olmayan mahallelerimiz vardı. 8 yıl içinde İSU neredeyse 12 ilçe içinde yüzde 50’lik yatırımını beldelik ve ilçelik döneminde yaptı. Bilmiyor veya popülizm yapıyorsunuz. Çayırova’da sadece birkaç noktada eksiği var. Buraların çoğunda da yapılaşma yok.”

BELEDİYE HAKKINI KULLANDI

Başkan Çiftçi, itiraz ettikleri yargı kararına dairse belediye meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Sadettin Arıkboğa’ya söz verdi. Arıkboğa, “Yerel mahkeme karar vermiş. Çayırova Belediyesi her davalının hakkı olan üst mahkemeye gitme hakkını kullandı. Aksi halde, müfettişler soruşturma açardı. Kamu kurumlarında yargı yolunun sonuna kadar gidilir” diye izahta bulundu.

SALON ZATEN HALKIN

Başkan Çiftçi de, “Yargıya gitmediğimiz konular oluyor. Yasal dayanağı olan her konuda adımımızı yasal dayanağa göre atıyoruz” dedi.

Belediyeye ait düğün salonu ve sosyal tesislerin belediyece işletilmesine dair de, “Düğün salonu zaten halkın. İsteyen her vatandaşın faydalandığı yerdir” diyen Çiftçi, “Şekerpınar sosyal tesisini Ahmet, Mehmet işletmiş, fark etmez. Bir de köy tabirini kullanmanız doğru değil. Orası en eski mahallelerimden birisi” diye konuştu.

 

CHP’li meclis üyesi Halis Koç, konuşmasına engel olan soruşturma konusuna dairse, “Şekerpınar Mahallesi’ndeki altı parsel, park alanı olan belediye taşınmazı belediye meclis kararıyla, AKP’li üyelerin oy çokluğuyla çok ucuz bedelle Argen’e verildi. Belediye Argen’e 100 liraya, Argen de Çayırovaspor’a 750 liraya, Çayırovaspor da 35 bin lira bedelle Ekol Lojistik’e verdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri de 35 bin TL’yi 10 yılla çarpıp zararı tespit ediyor. O anda onay verenlere ve belediye başkanına soruşturma izni veriyor” dedi. Koç şöyle devam etti:

KENDİLERİNE DE DOKUNUYOR

“Vatandaş kirli bilgiye sahip. Soruşturma olan konuda hüküm süremeyiz. Başkanın konuşturmama nedeni, kendilerinin aldığı karar nedeniyle kendilerine de dokunuyor. Aynı şekilde Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’ndeki düğün salonu yine Argen’e verildi. Şevki Bey döneminde 16 dönüm arsa verilmişti Argen’e.”

TÜRKELİ BELEDİYESİ’NE KAMYON HİBE EDİLDİ

Çayırova Belediye Meclisi; 14 gündem maddesiyle toplanırken gündem maddelerinin biri hariç tamamı oy birliğiyle geçti. Bazı gündem maddeleri ilgili komisyona havale edildi. Bir adet belediye kamyonu, geçtiğimiz aylarda sel felaketine maruz kalan Sinop, Türkeli Belediyesi’ne hibe edildi. 2022 yılı ocak ayı meclis toplantısı, 04 Ocak 2022 Perşembe günü saat 15.00’te, belediye kültür merkezinde gerçekleşecek.

 

bunyamin-ciftci-005.jpg

 

salon-056.jpg

 

halis-koc-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.