İSU’dan yeni hizmet; ”olduğunuz yerden abonelik”

İSU’dan yeni hizmet; ”olduğunuz yerden abonelik”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, abonelerine web adres ve mobil uygulama üzerinden birçok kolaylıklar sunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, abonelerine web adres ve mobil uygulama üzerinden birçok kolaylıklar sunuyor. Yeni yıla yeni hizmet ile giren İSU Genel Müdürlüğü, internet üzerinden “ilk abonelik” işlemlerini online olarak gerçekleştirmeye başladı.


“İLK ABONELİK” İŞLEMİ ARTIK İSU SANAL ŞUBEDE
İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde yaptığı teknolojik altyapı yatırımları ve örnek hizmet uygulamaları ile ülkemizde öncü kurum olmaya devam ediyor. Abonelerine şubeye gitmeden “online”  abonelik devir ve fesih hizmeti sunan İSU, 1 Ocak 2022 itibarıyla artık “ilk abonelik” işlemini de online hizmetlerine dahil etti.

Aboneler, www.isu.gov.tr<http://www.isu.gov.tr/>  web adresi üzerinden bulunan “Sanal Şube” ye girerek, e-devlet şifreleri ile ilk abonelik, işlemlerini gerçekleştirebilecek.


“İLK ABONELİK” NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Öncelikle ilk abonelik başvurusu için www.isu.gov.tr<http://www.isu.gov.tr/> üzerinden sırasıyla Sanal Şube, Abonelik İşlemleri, ilk abonelik işlemleri, ilk abonelik başvurusu kısmına girildikten sonra e-devlet şifresi ile sisteme giriş sağlanıyor. Ardından telefon bilgileri ve abonelik talep edilen adresin tanımlanmasıyla birlikte işlemlere devam ediliyor. İşlem sırasında zorunlu deprem sigortası (DASK) bilgileri ile yapı kullanım izin/ruhsat (inşaat aboneliklerinde) ve tapu/kira kontratının, işlemlerin tamamlanabilmesi için dijital ortamda hazır bulunması gerekmektedir. Abonenin başvuru işlemini yapması sonrası görevli personeller tarafından gerekli saha ve büro işlemlerinin tamamlanması ile birlikte Sanal Şube üzerinden “abonelik başvurusu tamamlama” kısmından ön bilgilendirme belgeleri okunup onaylanarak abonelik ücreti ödeme işlemi sonrası ilk abonelik başvurusu yapılmış oluyor. www.isu.gov.tr<http://www.isu.gov.tr/> web sitesi üzerinde ilk abonelik için başvuru yapacak vatandaşlara, videolu anlatım ve kılavuzlar ile abonelik işlemleri için izlenmesi gereken yöntemler detaylı bir biçimde anlatılmaktadır. Aboneler, buradaki uygulamalardan yararlanarak abonelik işlemlerini rahatça gerçekleştirebilecektir.


ABONELİK BİLGİLERİ GÜNCELLENİYOR
İSU Sanal Şube üzerinden aboneler artık abonelik bilgilerini de güncelleyebiliyor. İsteyen aboneler fatura bilgilerini e-posta ile alabiliyor, www.isu.gov.tr<http://www.isu.gov.tr/> web adresinde Sanal Şube işlemleri kısmından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve abone numarasını girerek aboneliğe ait iletişim bilgilerini telefon ve e-posta (mail) adreslerini güncelleyebiliyor. Telefon ve e-posta bilgilerinin güncellenmesi ile birlikte aylık borç bilgileri, planlı ve ani meydana gelen arıza ve hasarlar sonucu yapılan su kesintileri, aboneliğe ilişkin diğer tüm konular ile ilgili bilgilere anlık olarak ulaşma imkânı sağlanıyor.

 

isu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.