İSU’dan abonelerine destek

İSU’dan abonelerine destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, koronavirüs nedeniyle abonelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla su fiyatlarında artış yapmadı ve kademe uygulamasını geçici olarak kaldırarak destekte bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 27.03.2020 tarihli İSU 2020/2. Olağanüstü Genel Kurulu kararında 2020 yılı başında 3 ay ertelenen TÜFE güncellemesinin 4 ay uzatılması sağlandı.  Koronavirüs sürecinde özellikle konut abonelerinde beklenen tüketim artışının etkisini azaltmak için kademe uygulamasının yine 4 ay süreyle askıya alınması kararları alındı. Ayrıca Genel Kurul kararının (c) bendi ile yönetim kuruluna verilen yetkiye dayalı olarak alınan 30.03.2020 tarih ve 66936069-050.02.04-E55 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile; Tüm dünyayı etkisi altına almış bulunan Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sebebiyle vatandaşlarımızın ve personelimizin etkilenme riskini en düşük seviyede tutmak amacıyla tedbiren 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için faturaların ortalama tahakkuk yöntemiyle hesaplanarak dağıtılmasına karar verildi.

7 MİLYON TL EKSİK TAHAKKUK YAPILDI

TÜFE ertelemesi ve Kademe uygulanmaması maliyetinin kuruma maliyeti 64 milyon TL olup Nisan Mayıs ayları tüketimlerinin Ocak Şubat Mart ortalamasına göre yüksek olması ve Koronavirüs sebebiyle evde kalma süresinin artması sebebi ile ortalama tahakkuk uygulaması ile sadece Nisan ayında abonelerimiz lehine yaklaşık 7 milyon TL eksik tahakkuk yapılmıştır. Mağduriyet oluşma durumu bulunmamasına rağmen ortaya çıkan tüm abone talep ve şikâyetleri de mesai mefhumu göz önünde bulundurulmadan değerlendirilmekte ve gereği yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.