İSU’dan 45 milyonluk su zammı ertelemesi

İSU’dan 45 milyonluk su zammı ertelemesi

İSU’da yılbaşından geçerli olacak yeni tarife, 45 milyon TL’lik ekonomik girdi göz ardı edilip 01 Nisan’a ertelendi. CHP, “31 Haziran’a ertelensin” önerdi. Büyükakın, “Tabloyu görelim. İhtiyaç olursa değerlendiririz” dedi

saygi-012.jpg

 

İSU Genel Kurulu’nun tek gündem maddeli olağanüstü genel kurulunda 01 Ocak 2021’den geçerli olacak zamlı tarifi 01 Nisan’a ertelendi. Büyükakın, CHP Grubu’nun 01 Haziran’a ertelensin önerisine, “ 3 ayın maliyeti 45 milyon TL. Tabloyu görelim, gerekirse değerlendiririz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısının hemen ardından gerçekleşen olağanüstü genel kurulda erteleme kararı oy birliğiyle alındı.

SOLUK ALDIRMA HAMLELERİ

Koronavirüs salgını nedeniyle bir taraftan esnafa yönelik destek paketleri açıklayan KBB öte yandan halkın geneline yönelik, “Soluk aldırma” hamlelerini de sürdürüyor. Bu yıl başından itibaren geçerli olacak İSU’nun zamlı tarifesi 01 Nisan’a ertelendi. Başkan Büyükakın, “Biz bu kararı almazsak altınca ayda almış olduğumuz karar gereği ocak ayından itibaren enflasyon farkları tarifelere yansımak durumunda kalacaktı. Üç ay daha deneyelim. Engin Beyler (CHP Grubu) altı ay diyor ama üç ay sonra bir tabloyu görelim. İhtiyaç olursa yine değerlendiririz” dedi.

İSU’YA MALİYETİ 45 MİLYON TL

Üç aylık indirimin/ertelemenin İSU Genel Müdürlüğü’ne maliyetinin 45 milyon lira olduğunu kaydeden Büyükakın, “Kaynakların iyi değerlendirilmesi lazım. Altı aylık yatırımın maliyeti 90 milyon lira olacak. Bu belli yatırımların ertelenmesi anlamına geliyor. Pandemiden sebep o hale gelirse zaten diğer yatırımların tamamını da durdurur. Gerektiğinde suda indirim yoluna bile gidebiliriz ama şu anda bu yolu izlemekte fayda olduğunu görüyorum. Üç aylık süre yeterli” dedi.

KOÇAK’TAN TEŞEKKÜR

 

kocak.jpg

Altıncı ayda kararı alınan tarifenin uygulama tarihi 01 Nisan’a oy birliğiyle ertelendi. Kararın ardından AKP’li Meclis Üyesi Bülent Koçak (Darıca) kısa bir söz alıp, “Toplantımızın sonuna geldik. KBB’nin böyle bir adım atmasını çok kıymetli, çok anlamlı buluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

isu.jpg

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir ile KBB’nin Dilovalı Belediye Meclis Üyeleri Adem Çarıkçı (AKP) ve Zeki Karataş (Saadet);  genel kurul sonrası İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.