İSU Laboratuvar Merkezi Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

İSU Laboratuvar Merkezi Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

KBB İSU Genel Müdürlüğü, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Analizlerde Son Teknolojik Gelişmeler” toplantısına ev sahipliği yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Analizlerde Son Teknolojik Gelişmeler” toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya, su ve kanalizasyon idareleri ile halk sağlığı uzmanları katıldı.

SU KALİTESİNDE TAVİZ YOK
“Kocaeli’nde su musluktan içilir” ilkesi ile abonelerine hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, suyun korunmasını sağlıklı altyapı, modern arıtma tesisleri ve uluslararası analizler yapacak ölçekte hizmet veren laboratuvar merkezi ile sağlıyor. Kocaelililerin damak tadının sürekliliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Kurum, teknolojideki son gelişmeleri de yakından takip ediyor.

GENİŞ KATILIM
Kurum bu kapsamda “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Analizlerde Son Teknolojik Gelişmeler” toplantısı düzenledi. İSU Uluslararası Laboratuvar Merkezinde düzenlenen toplantıya İSU Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mustafa Emin Topaloğlu, Laboratuvar Şube Müdürü Dilek Katıca ve laboratuvar ekibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Su AŞ (İSAŞ), Samsun SASKİ, Sakarya SASKİ, İstanbul İSKİ, Eskişehir ESKİ, İstanbul Halk Sağlığı yetkili ve uzman yöneticileri ile özel sektör temsilcileri katıldı.

“284 PARAMETREDE ÇALIŞIYORUZ”
Laboratuvar Merkezi hakkında katılımcılara bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi  Başkanı Mustafa Emin Topaloğlu, “Laboratuvar Merkezimiz tam donanımlı olarak ulusal ve uluslararası analiz yapacak ölçekte hizmet vermektedir. Burada 232 parametrede akrediteyiz ancak 284 parametrede çalışıyoruz. Her türlü analiz konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre hizmet veriyoruz.” dedi.

LABORATUVARDA İNCELEME
Toplantıya katılanlara gün boyunca alanında uzman yöneticiler tarafından son teknolojik yenilikler hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, ayrıca Laboratuvar Merkezini gezerek kullanılan cihazlar ve uygulamalar  hakkında yetkililerden bilgi aldı.isu-toplanti-(3).jpgisu-toplanti-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.