İSU iki yakayı birleştirecek

İSU iki yakayı birleştirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Eşme Mahallesindeki Maden deresi üzerinde iki yakayı birleştirmek ve yaya ulaşımını sağlamak için çelik köprü inşa ediyor.

(KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Eşme Mahallesindeki Maden deresi üzerinde iki yakayı birleştirmek ve yaya ulaşımını sağlamak için çelik köprü inşa ediyor. Fore kazık imalatı tamamlanan ve çelik yapısı üzerine konulan köprü, kısa bir süre içinde bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine alınacak.

 

EŞME’DE BİRÇOK DERE ISLAH EDİLDİ.

Sapanca gölü kıyısında kurulan ve ayvası ile ünlü olan Kartepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesinde son dönemlerde yoğun sağanak yağışlar etkili olmaktadır. KBB İSU Genel Müdürlüğü de, yüzey sularının aktığı Eşme mahallesinin D100 karayolu altı ve üstünden geçen Maden, Yukarı ve Topağaç derelerinin düzenli akışını sağlamak için ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Islah çalışmaları ile birlikte dereler, bölgede yaşayan vatandaşlar için tehdit oluşturmayacak hale getirildi.

 

İKİ YAKA BİRLEŞECEK

İSU Genel Müdürlüğü, Sapanca gölüne akan Maden deresinin Eşme Mustafa Karacaoğlu Sokak ile Limandere Sokakları arasında bağlantıyı sağlamak için köprü yapıyor. Geçtiğimiz aylarda başlanılan yapım çalışmalarında fore kazıklar çakıldı. Sahili birbirine bağlayacak olan köprünün çelik yapısı da üzerine konuldu. 24 metre açıklığındaki çelik köprü, kısa bir süre içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine alınacak. Sahildeki iki yakayı birleştiren Maden deresi köprüsü, engelli vatandaşların da araçları ile rahat kullanabilmesi için tasarlandı.  İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, çelik köprünün konulmasını yerinde inceledi. Köprünün kısa bir süre içinde hizmete alacaklarını belirten Genel Müdür Sağlık, köprünün bölge halkına hayırlı olması dileklerini iletti. 

 

 

kopru-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.