“İstismarı ve basına baskıyı kınıyoruz”

“İstismarı ve basına baskıyı kınıyoruz”

Kartepe’de cinsel istismarı belgeleri ile haberleştiren Kocaeli Halk TV kurucularının tutuklanmasını Gebze Sendikalar Birliği protesto etti etti. Gazeteye konuk olan heyet, “İstismarı ve basına baskıyı kınıyoruz” dedi

Gebze Sendikalar Birliği, Kartepe İlçesi’nde tecavüz vakasını açığa çıkarttıktan sonra önce gözaltına alınan, sonra tutuklu yargılanmalarına karar verilerek Kandıra Cezaevi’ne gönderilen

ikili-015.jpg

 

Kocaeli Halk Gazetesi kurucusu Faruk Bostan (soldaki) ve Bülent Karagöz’e destek için gazetenin İzmit’teki yerine ziyarette bulundu.

BATUHAN BOSTAN İLE GÖRÜŞTÜLER

GSB bileşenlerinden: DİSK Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin’den oluşan heyet gazeteyi ziyaretlerinde; aynı zamanda Kocaeli Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Cefa Vinç’in sahibi Faruk Bostan’ın oğlu Batuhan Bostan ile görüştü.

HER TÜRLÜ BASKIYA KARŞIYIZ

Heyet Batuhan Bostan’a karara olan tepkilerini aktarıp basına yönelik her türlü baskıya karşı olduklarını kaydetti. Gebze Sendikalar Birliği tarafından ziyarete ve konuya dair yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

DOĞRU BULMUYORUZ

“Gebze Sendikalar Birliği olarak geçtiğimiz günlerde ilimize bağlı Kartepe İlçesi’nde kadın/özürlü istismarını belgeleriyle ortaya çıkartan Kocaeli Halk TV’nin kurucuları Fahrettin Bostan ve Bülent Karagöz’e yönelik tutuklama kararını doğru bulmuyoruz.

ZANLILAR YARGILANMALIDIR

Bu olayda suçluları ortaya çıkartan gazeteciler değil suçu işleyen gerek kamu, gerekse özel sektörden zanlılar yargılanmalıdır. Hal böyle olması gerekirken basına yapılan bu baskıyı doğru bulmuyor ve kınıyoruz.

TOPLUMU TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Gebze Sendikalar Birliği olarak gerek yerel gerekse ulusal basının yanında olduğumuzu göstermek için bugün bu ziyareti gerçekleştirdik ve dayanışma duygularımızı paylaştık. Toplumun tüm kesimlerini basın özgürlüğünü savunmaya ve sahip çıkmaya; kadına, çocuğa, engelliye yönelik her türlü istismara karşı tavır almaya ve sesini çıkartmaya davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.