İstismara karşı Gebze tek yürek

İstismara karşı Gebze tek yürek

 Gebze İlce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çocuk İhmali ve İstismar konulu seminer düzenlendi. Osman Hamdi Bey Kültür Salonunda gerçekleştirilen...

 

Gebze İlce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çocuk İhmali ve İstismar konulu seminer düzenlendi. Osman Hamdi Bey Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İzmit Seka Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzman Dr. Selcen Esenyel, Gebze İlçe Emniyet müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Başkomiser Abdullah Tırpan, Cumhuriyet Savcısı Faik Ateş, Aile sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Karaberk ve Çocuk İzleme Merkezi  (ÇİM) Müdürü Dr. Yeliz Kocabaş katıldı.

ÇOCUKLAR KORUNMALI

Eğitimin önemine de değinen Başkan Köşker,  “Ağacı yaşken eğmek gerekiyor ancak en büyük olay ailelere düşüyor.  Anne ve balar çocuklarına sahip çıkmalı. İyi bir gelecek için çocuklara ve gençlere sahip çıkmak gerek. Özellikle anneye büyük görev düşüyor bu nedenle anne ve baba eğitimi çok önemli. Eğitim her şeyin başı, anne baba yetişmemiş ise o çocuğa ne verecek.  Sevgiden mahrum çocuk istismara açık olan çocuktur. Çocuk sokağa çıktığında her türlü suçla karşı karşıya kalıyor” dedi.

TOP YEKÛN MÜCADELE

 

Belediye Başkanı Adnan Köşker’in konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Mehmet Arslan da bugüne kadar ortaya çıkmayan bir sorunla karşı karşıya olduklarını artık gerçeklerle yüzleştiklerini ifade etti. Arslan, “Konu çok hassas bir konu. Çünkü yaşanan istismarlar bugüne kadar deşifre etmekten çekinildi bu nedenle hep zannedildi. Ama bugün gerçeklerle yüzleştik konu açığa çıktı. Bunun için de bir çaba gerekiyor. Bu olayı top yekûn hareketle bertaraf etmek gerekiyor. İnşallah bundan sonra istismar olayları yaşanmaz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.