İstiklal Caddesi’nde  üstyapı çalışması yapılıyor

İstiklal Caddesi’nde üstyapı çalışması yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları tamamlanan İbni Sina Mahallesi İstiklal Caddesinin üstyapı çalışmalarını gerçekleştiriyor.

KBB İSU Genel Müdürlüğü, 2020-2021 yılı yatırım programı kapsamda Derince’de tüm altyapı hatlarının yenilenmesini yapıyor. İlçeye bağlı 10 Mahallede devam eden çalışmalar kapsamında 145 kilometre içmesuyu hattı, 111 kilometre kanalizasyon hattı ve 12 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı olmak üzere toplamda 268 kilometre yeni altyapı hattı imalatı yapılacak. İSU Genel Müdürlüğü, İbni Sina Mahallesi İstiklal caddesinde yağmursuyu ve altyapı çalışmalarını tamamladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile Körfez ilçe sınırlarına kadar uzayan ve D100 karayoluna paralel olan İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen çalışmalarda, 1000 mm çapında 620 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı ve 400 ile 300 mm çapında 850 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı çalışmaları yapıldı.


ÜSTYAPI YAPILIYOR
Altyapısı tamamlanan bölgelerin üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İSU, İstiklal Caddesinde kazı yapılan alanın oturma sürecinin ardından üstyapı çalışmalarına başladı.  Temel ve binder çalışmalarının ardından asfalt çalışmalarına başlandı. Çalışma nedeniyle kısmi olarak trafik akışının yapıldığı caddede, üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serimi kısa bir süre içinde tamamlanacak. 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen Derince’nin altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarında, geçen 1 yıllık süre içerisinde, toplam işin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Derince sağlıklı ve kaliteli altyapı hatları ile birlikte modern üstyapıya kavuşmuş olacak.

 

 

isu-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.