İstihdam ve ücrette eşitlik istiyorlar

İstihdam ve ücrette eşitlik istiyorlar

BMİS Gebze 1 No’lu Şube’de kadın komisyonu pandemiden ötürü fabrikalarda gerçekleşecek 8 Mart etkinliklerine hazır. Tepki ve talepler bu sefer dövizlere yansıdı: İstihdamda eşitlik ücrette eşitlik

12222.jpg

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’de Gamze Fırat sözcülüğündeki kadın komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıklarını tüm teferruatları ile tamamladı. Pandemi koşulları gereği bu sene sadece şubenin örgütlü olduğu işyerlerinde açıklama yapılacak. Öte yandan ülke geneli şubelerdeki komisyon üyeleri bugün BMİS Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

 

GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

 

titiz.jpg

 

Komisyon sözcüsü Gamze Fırat şube üyesi kadınların, kadın dayanışması ve emeğin gücünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kadınlar gerek kendileri gerekse emek hareketi için çok büyük önem taşıyan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde işyerlerinde açacakları dövizleri de şubede bir araya gelerek özenle yazıp hazırladı. Taleplerin yazıldığı dövizlerde şu ifadeler yer aldı:

 

EŞİTSİZLİĞE YOKSULLUĞA İSYANDAYIZ

 

kres.jpg

Yaşasın 8 Mart”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “İstihdamda eşitlik ücrette eşitlik”, “Güvenceli iş güvenceli gelecek”, “İşyerimize kreş istiyoruz”,

555-007.jpg

“Eşitsizliğe yoksulluğa isyandayız, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Cinsel tacize mobbinge son”, “ILO 190 sayılı Sözleşmeyi Onayla.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.