İşte Kuzey Kore’nin ABD’yi vurma planı

İşte Kuzey Kore’nin ABD’yi vurma planı

Tansiyonun düşmediği ABD-Kuzey Kore hattında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'a rest çeken ve Guam'ı vurmakla tehdit...

Tansiyonun düşmediği ABD-Kuzey Kore hattında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'a rest çeken ve Guam'ı vurmakla tehdit eden Kim Jong-un'un bugün yayınlanan fotoğraflarında saldırı hakkında son rötuşları yaptığı görülüyor.

Kim Jong-un’un bugün yayınlanan fotoğraflarında, ülkenin çılgın liderinin üst düzey askerler tarafından saldırı planı üzerinde konuştuğu görülüyor. Guam açıklarındaki denize fırlatılması planlanan kıtalararası balistik füze saldırısının detaylarını harita üzerinde konuşan ve inceleyen Kim Jong-un’un bir batonla haritadaki yerleri gösterdiği gözlerden kaçmıyor.

Haritanın üzerinde, “Stratejik Kuvvetlerin Saldırı Planı” yazarken, füzenin rotası da ortaya çıktı. Haritada görüldüğü kadarıyla Kuzey Kore’nin doğu kıyısından fırlatılacak bir füzenin Japonya üzerinden uçarak Guam’a vurması bekleniyor. Kuzey Kore basını, Kim’in askerleri ve üst düzey rütbeli askerleri “Yakın ve dikkatli planları” için tebrik ettiğini yazdı.

rotus1

Saldırı noktasının Kuzey Kore’nin denizaltılarıan evsahipliği yapan Sinpo’dan olması beklenirken, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Kyungnam Üniversitesi’nde görevli askeri uzman Kim Dong-yub, “Füzenin Sinpo’dan fırlatılması çok mantıklı. Çünkü geçtiğimiz hafta Kim Jong-un’un yaptığı açıklamayla uyuşan bir rota ve menzil ortaya koyuyor. Kuzey Kore’de yaşayan herkes bu fotoğrafı gördü ve burada Kuzey Kore lideri resmen ABD’ye meydan okuyor ve ‘Elinden geliyorsa bizi durdur’ diyor” açıklamasını yaptı.

Kuzey Kore’nin nükleer silah programı sonrasında Washington-Pyognyang hattında gerilen ilişkilerin ardından ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore’den gelecek bir füzeyi durduracağının sinyalini vermişti.

2013’te Kuzey Kore, ABD’nin Pasifik’teki üslerini tehdit etmiş ve buna benzer bir fotoğraf yayınlamıştı. Daha sonra ABD devreye girerek bir anlaşma imzalamıştı.

Öte yandan BBC News, Kuzey Kore lideri Kim Yong-un ABD’nin Büyük Okyanus’taki toprağı Guam’a yönelik saldırı planını uygulamaya koymadan önce ABD’nin atacağı adımı bekleyeceğini öne sürdü. Habere göre, Kuzey Kore, ‘aptal Yankee’lerin’ atacağı adımı bekleyeceği açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.