İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları!

İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları!

Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kredi ve burs miktarlarını açıkladı.

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı lisans burs kredi miktarının 2 bin lira, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira, doktora için ise 6 bin lira olduğunu açıkladı.

Yeni kredi ve burs miktarını şu şekilde açıkladı; "Örgün eğitimdeki cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz 10 GB'lik internet sözünü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz. Göreve geldiğimizde kredi burs miktarı 45 liracıktı. Biz bu rakamı 27 kat artışla 2023 yılı itibarıyla lisansta 1250 liraya, yüksek lisansta 2500 liraya, doktorada 3 bin 700 liraya çıkardık. Ayrıca kredi alan öğrencilerden sadece ana paranın ödemesini temin ettik. Tek bir öğrencimizi dahi açıkta bırakmamak için yurt kapasitesini artırdık. Bu sene 950 bin öğrencimizi müracaat ediyoruz.

”1 MİLYON 600 BİN ÖĞRENCİMİZ YARARLANACAK”

Gençlik ve Spor Bakanlığından kredi veya burs alan 1milyon 600 bin öğrenci için gelecek yıl ödenecek yeni kredi ve burs miktarlarını açıklayan Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.