İstasyon’a Meydan ve Bilim Sanat Merkezi

İstasyon’a Meydan ve Bilim Sanat Merkezi

 Gebze Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’nde semt meydanı ile birlikte inşa edilecek olan Bilim ve Sanat Merkezi’nde çalışmalar başladı....

 

Gebze Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’nde semt meydanı ile birlikte inşa edilecek olan Bilim ve Sanat Merkezi’nde çalışmalar başladı. İnşaat alanında bulunan sağlık ocağı ve muhtarlık binasının söküm ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından projeye ilk kazma vurulacak. Bölgede incelemeler yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Marmaray’la birlikte Bilim ve Sanat Merkezi’nin de tamamlanmasıyla İstasyon Mahallesi’nde hızlı bir değişim yaşanacağını söyledi.

KÜLTÜREL KALKINMA HAMLESİ MAHALLELERDE SÜRECEK

Kent Meydanı’yla birlikte hizmete açılan Gebze Kültür Merkezi’nin Gebze’nin önemli bir kültürel ihtiyacına cevap verdiğini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Şimdi sıra mahallelerimizde. Beylikbağı’ndan sonra İstasyon mahallemizde de semt meydanı ve bilim sanat merkezinin startını veriyoruz. Toplam 5 dönümlük alan içerisinde inşa edilecek projeyle İstasyon mahallemiz güzel bir meydana ve kültür merkezine kavuşacak. Marmaray’la birlikte meydan ve kültür merkezi çalışması bölgede yeni bir değişimi beraberinde getirecek” dedi.

ALTI AYDA TAMAMLANACAK

 

İhaleyi alan müteahhit firmaya altı aylık süre verdiklerini ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Hava şartları elverirse müteahhit firma inşaatı dört ayda bitirme sözü verdi. İnşallah bilim ve sanat merkezini kısa sürede hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Proje kapsamında semt meydanı ile birlikte GESMEK kurs merkezi, muhtarlık, sağlık merkezi, kütüphane ve nişan ve benzeri toplantıların yapılacağı 2-300 kişilik salon yer alacak. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.