İstanbul’un teorisyeniydi Kocaeli’de pratisyen olacak

İstanbul’un teorisyeniydi Kocaeli’de pratisyen olacak

Kocaeli’de toplu taşımaya çeki düzen için 255 resmi otobüs alınacak. Projelere 2021 bütçesinden 330 milyon lira harcanacak. Büyükakın, İstanbul’da uygulama halindeki teorisyeni olduğu proje için çabalıyor: 12 ilçede resmi/sivil tüm araçlar, tek havuzda!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı tahmini bütçesi geçen hafta perşembe günü gerçekleşen KBB Meclisi kasım ayı ikinci olağan toplantısında 3 milyar 400 milyon TL olarak, oy birliğiyle kabul edildi. Toplam tahmini bütçede 208 milyon TL, 2020 yılından aktarma oldu. Bu meblağ ile bu yıl içinde 255 otobüs alınacak ve KBB’nin toplu taşımacılıkta resmi plakalı araç filosu, genişleyecek.

PROJELER İÇİN 330 MİLYON LİRA

Bir diğer önemli detay; tahmini bütçenin giderler kısmının “Öne çıkanlar” bölümünde ilk sırayı, 330 milyon TL tutarında harcama ile, “Toplu taşımayı geliştirme projeleri” alıyor.

5 ayrı kalemde toplam 1 milyar 374 milyon 776 bin 700 TL kaynağa sahip “Hizmet alanlarına göre” bütçe dağılımında “Ulaşım hizmetleri”; 942 milyon 89 bin 700 TL ile birinci sırada. Bu kaleme ayrılan kaynağın yüzde 68.5’i

12 İLÇEDE RESMİ/SİVİL

TÜM OTOBÜSLER TEK HAVUZA

Başkan Büyükakın mecliste yaptığı konuşmada 2021 yılı bütçesinde ağırlığın gözle görülür üst yapı hizmetlerine ve toplu taşımaya verileceğini söyledi. Başkan Büyükakın meclis sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede de Kocaeli’nin 12 ilçesindeki resmi/sivil tüm toplu taşıma araçlarının bir havuza girmeleri için öncülük çalışmasını sürdürdüklerini söyledi.

İSTANBUL’DAKİ PROJENİN MİMARI

Kocaeli’de Bilecik Valiliği öncesi 14 yıl boyunca genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinde bulunup bu süreçte toplu taşımaya çok ağırlık verdiğini öğrendiğimiz Büyükakın duyumumuzu doğruladı. Sorumuz üzerine halen İstanbul’da uygulanan ve resmi/sivil araçlarıyla tüm ilçelerdeki toplu taşımayı bir havuzda birleştiren projenin de mimarı, teorisyeni olduğunu dile getirdi.

 

HER EĞİTİM VERİLEN, GEREĞİNİ YAPMIYOR

73000.jpg

Başkan Büyükakın, “Halk otobüslerinin sürücülerinden de yoğun şikâyet var. Onlara Büyükşehir tarafından başta halkla ilişkiler olmak üzere eğitim verilmiyor mu?” sorusunu, “Sürekli eğitim yapıyoruz. Onların da eğitimini biz yapıyoruz. Her eğitim verilen, eğitimin gereğini yapmıyor yani” diye yanıtladı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.