İstanbul’u öbekle aldık Çayırova’yı da alırız

İstanbul’u öbekle aldık Çayırova’yı da alırız

CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Binali Eniş’in başkanlığa seçilmesi halinde önceliği 2023 genel seçimleri. Partisini Çayırova’da birinci çıkartmanın yolunun kendisinin de içinde yer aldığı öbek çalışmasından geçtiğine inanıyor.

İlimiz ve bölgemiz siyasetinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne baz aldığımızda içinde bulunduğumuz aylar 2021 yılının aralık ayındaki kongrelerde seçilen yönetimlerin birinci yıllarını doldurmak üzere olduğu aylar olmalı idi, öyle olmadı. Genel merkezin olası erken seçimi gerekçe göstererek süre uzatımına gidildi.

Süre uzadıkça CHP’nin ilimizdeki ilçe örgütlerinin çoğunun yönetim kurulu üyeliklerinde az/çok sayıda istifa firesi yaşanırken önce Karamürsel, ardından Derince’de farklı gerekçelerle olağanüstü kongreye gidildi. Çayırova’da da bilindiği üzere Başkan Cihan Soyluçiçek’in seri sıklıkla seyreden sağlık problemlerinden ötürü istifası, ardından yönetim kurulunun çoğunun da istifası sonrası olağanüstü kongreye gidiliyor ve o kongre önümüzdeki hafta sonu, 24 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek.

Kongrede; 15 Aralık 2019’daki kongrede Soyluçiçek ile yarışan Binali Eniş ve Suna Çınar yeniden aday. Eniş o seçimde Soyluçiçek’i çok zorlamış, Soyluçiçek 166 geçerli oyun kullanıldığı kongrede 80 oyla başkan seçilirken Eniş, 67 oyda kalmış, Suna Çınar 19 oy edinmişti… Kongre öncesi gerek gazetemiz sayfaları gerekse www.gebzehaber.net’te ilk Binali Eniş’i ağırlıyoruz, Suna Çınar yarın konuğumuz olacak. CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Binali Eniş sorularımızı şöyle yanıtladı:  

 

-        Kongreyi kazanmanız halinde; rutin programın hemen ardından ilk icraatınız ne olacak?

 

-        2023’te çok önemli bir seçim bizi bekliyor. Ve bu seçimde genel başkanımız ve genel merkezimizin üzerinde durduğu öbek ve sandık çalışmaları var. Bilindiği üzere İstanbul seçimleri öbek çalışmaları sayesinde alındı. O yüzden bizim de bölgemizde öbek çalışmalarına öncelik ve ağırlık verip hane ziyaretlerini tamamlamamız gerekiyor.

 

-        İmamoğlu’na gerek Beylikdüzü, gerekse İstanbul Büyükşehir seçimlerini kazandıran etkenin öbek çalışması olduğu söyleniyor. Modeli inceleniz mi? O model Çayırova’ya uyar mı?

 

-        Evet, inceledim. Masa başından telefonla değil, kapı kapı ziyaretler yapıldığı sürece Çayırova’da da aynı başarının edinileceğine inanıyorum. Cihan Soyluçiçek’in ilçe başkanlığı döneminde ben de bir öbek sorumlusu olarak atandım. Benim de yaptığım ziyaretler oldu. O ziyaretlerde insanların Cumhuriyet Hal Partisi’ne bakış açılarının çok daha değişik olduğunu gördüm. Biz çok ön yargılıyız. İnsanlara uzaktan bakıp, ‘Kesin o veya bu partilidir’ diye tanımlıyoruz. Gidip ziyaret ettiğinizde tüm ekonomik sıkıntılarından dolayı insanların bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğunu biz burada rahatlıkla görebiliyoruz. O yüzden bence öbek çalışması sayesinde bizler insanları hane hane ziyaret edip doğru bilgileri genel merkeze aktarabilirsek, Çayırova’da da İstanbul’daki sonucu edinip seçimden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

 

-        Ne yapıyorsunuz öbek ziyaretlerinde?

 

-        Öbek ziyaretlerimiz ağırlıklı, halkı dinlemekle geçiyor. Gidip insanların CHP’den neler beklediğini, bakış açılarının neler olduğunu, bunları daha çok soruyoruz. Ve aldığınız cevaplarda; görüştüğünüz kişi CHP harici herhangi bir partinin sempazitanı, seçmeni, üyesi değilse, söyledikleri kesinlikle sizin söylediklerinizle örtüşüyor.

 

EN TEMEL SORUN

TRAFİK VE ALTYAPI

 

-        Sizce Çayırova’nın en temel sorunu nedir?

 

-        Çayırova ciddi bir göç alıyor. Müthiş bir konutlaşma var. 3-5 yıl sonrasını görecek olursak Çayırova’da diğer ilçelerde olduğu gibi bir altyapı, otopark ve trafik sorunlarıyla karşı karşıya olacağız. Çocuklarımı okula bırakırken birkaç kavşakta ben de bu sorunu yaşıyorum, Karakolun, Empay’ın olduğu kavşaklar sabah ve akşam saatlerinde trafiğin felç olduğu noktalar haline geliyor. 3-5 sene sonrasını düşünemiyorum. Yollara ve altyapıya çare bulunmalı.

 

**

 

BİNALİ ENİŞ İLE SATIR ARASI…

Aday yönetimim ve ben

vekilliğe aday değiliz

 

“Olağanüstü kongre sonrası oluşacak yönetimin görev süresi, genel merkezimizin kongre takvimine dair alacağı kararla ilişkili. Aslında herhangi bir süresi şimdiden ölçülemez.

Benim öngördüğüm, genel seçimle yerel seçim arasında mutlaka bir kongre olur düşüncesindeyim. Kararına genel merkez varacak ama genel merkez kongre takvimini yerel seçim sonrasına da erteleyebilir.

Önümüzdeki genel seçimlere yönelik olarak şahsım adına, milletvekilliği için kesinlikle aday adayı değilim. Aday yönetimimizde de hiç kimsenin böyle bir talep ve düşüncesi yok.”

 

uyardi.jpgHASTANE MUTLAKA TAMAMLANMALI AMA…: “Çayırova’nın tamamlanamayan bir hastane projesi var. Çayırova’ya kesinlikle gerekli. Hele bir de hastane tamamlanırsa ki mutlaka tamamlanması gerekiyor, altyapı ve yol çalışmaları bir an önce tamamlanmalı. Aksi halde bir saatlik yolu beş saatte kat etmek zorunda kalacağız.”

**

Üslubum yine barışçıl olacak

 

 

- Siyasette üslubunuz, diliniz ne olacak?

 

baris.jpg

 

-        Biraz da kişiliğimle alakalı bir mevzu. Hiçbir zaman konuşmamda, arkadaş çevremde, siyasi çevrelerde kin ve nefreti beslemedim. Hep barışçıl ve kucaklayıcı oldum. İlçe başkanı seçilmem halinde de barışçıl, kucaklayıcı bir üslup kullanacağıma inanıyorum. Biz farklı partilerde siyaset yapabiliriz. Ama hep beraber aynı mahallede, aynı Çayırova’da, aynı ilçede yüzyüze bakıştığımız arkadaşlarla siyaset yaptığımız için siyaset dilim kesinlikle uyumlu, barışçıl güvenden yana olur.

**

 

Ailem de destekliyor. Çevrem de

-        Ailenizin desteğini biz de gözlemliyoruz. Ama biraz detayına girmenizi istesek…

 

-         Ailem bu konuda beni kesinlikle destekliyor. Çayırova’ya 1990’da geldim 32 yıldır Çayırova’dayım. Sorunları biliyorum. Çayırova’da sokaktaki halkta bizi destekliyor ve istiyor. Öbek çalışmalarında, kimi ziyaretlerde de denk geldi. Mutlaka bizleri destekleyeceğini ifade eden vatandaşlar var. Sadece ailem değil; geniş bir arkadaş çevremiz, esnaf, müşteri çevremiz var. Bugüne kadar oluşturduğum çevrenin hepsinin desteğini alacağıma inanıyorum.

 

-        Aktif siyaset işlerinizi, ticaretinizi sekteye uğratacak mı?

 

-        2019’daki ilçe kongresinde seçimi kaybettikten sonra gerçekten ve gönülden ilçe başkanlığını istediğim için üç yıl boyunca işlerimi hep, ‘Ben burada olmazsam burayı nasıl yönetirler?’ diye yaptım. Eşim çok aktif oldu. Ben kendi ofisimde olmasam da aylarca, yıllarca bu işyerini yürütecek bir eşe sahibim. O yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Eşimle birlikte sabah 08.00’de buraya geliriz. Akşam 19.00’da eve gittiğimiz için günümüzün büyük kısmı burada geçiyor.

 

-        Çocuklar?

 

-        Çocuklarımızın biri ananesinde, diğeri Mutlukent’te okulda. 15.30’dan sonra buraya geliyoruz. Eve beraber gidiyoruz.

 

 esiyle-004.jpg

 

 İŞİM EŞİME EMANET: Binali Eniş, “Eşim burada. Nitelikli ustalarımız burada. Ben siyasetimin, işime olumsuz yansıyacağını düşünmüyorum” dedi.

**

Taş altına el koyanı

birileri desteklemeli

 

mujgan-enis.jpg

Binali Eniş’in eşi Müjgan Eniş: “Eşime aktif siyasette tam destek devam ediyoruz. Malum, ülkemizin şartlarını biliyorsunuz. Ve dönem dönem sıkıntılar olabiliyor. Bir şekilde birinin elini taşın altına koyması gerekiyor, onlara da en yakınlarının destek olması gerekiyor. Biz eşimizin arkasındayız. Desteğimiz tam. Her konuda yanındayız. Aile bakımından da aynı şekilde. Hem işte hem evde, tam destek arkasındayız.”

 

**

 

 

 

**

Erzincan’a değil

Çayırova’ya çalışıyorum

 

-        Aday yönetim kurulu listeniz ne durumda? 

 

Yönetim kurulu adaylığında, uzunca bir listemiz var. Normalde 16 asil, 16 yedek bir de başkan adayı olmak üzere 33 kişilik bir liste. Günümüz itibariyle 45-50 kişilik bir listeye sahibiz. Seçimin son gününe kadar biz bunları iyice inceliyoruz. İlçe yönetiminde olacak arkadaşlarla alakalı bazı kıstaslarımız var. En uyacak kişi kimse, asil ve yedek yönetim kurulu adaylarını öyle belirleyeceğiz. Bunu da mevcut 50 kişilik listeden seçmeyle belirleyeceğiz.

-        Öncelik nitelik nicelik mi, alt kimlik mi?

-        Öncelikle etnik kimliğe bakmadan yönetimimi oluşturacağım. Çünkü daha önceki yönetimlerde hep şöyle olmuştu. Değişik coğrafyalardan Erzurumlu’su, Karslı’sı, Sivaslı’sı, Erzincanlı’sı… bu tarz yaklaşımlar ile yönetim oluşturulmaya çalışıldı. Biz, özellikle ben bu kısma çok takılmıyorum. Sonuçta etnik kimlik ne olursa olsun kimse kendi memleketi için çalışmıyor, herkes Çayırova için çalışıyor. Ben Erzincanlı’yım, Erzincan için çalışmıyorum. Çayırova’yı daha iyi yaşanır bir yer nasıl yaparım, o amaçla çalıştığım için buraya gelen herkes böyledir.

-        Yönetime girme kıstası nedir?

-        Bizim tabi ki yönetime alacağımız arkadaşlarda olmazsa olmaz kıstaslardan bir tanesi vakit ayırabilmesi ve bu işi seviyor olabilmesidir. Çünkü az önce belirttiğim gibi, 2023 seçimleri yüzyılın çok önemli seçimlerinden biri. Seçildiğimiz günden itibaren sahada aktif çalışabilmeliyiz. Yönetime seçtiğimiz arkadaşlarında vakti olacak. Malum, siyasette vakit çok önemlidir. Yönetim içinde tabi ki fikirleri önemli olan arkadaşlar da var. Ama biz birazcık vakti bol arkadaşlardan bir yönetim oluşturacağız.

-        Kotalara uyacak mısınız?

-        Aslında bizim düşüncemiz kotanın olmaması, kotanın daha fazlasının olması. Bizim partimizin tüzüğünde yüzde 33 cinsiyet ve yüzde 20 gençlik kotası var. Biz de tüzüğümüze uymak zorundayız. Yönetim listesinde de kadın ve gençlik kotasına kesinlikle uyacağız. Elimizden geldiğince fazlasını almaya çalışacağız.

-        Genç kadın, hem genç hem kadın kotasına mı sayılacak?

-        Evet, o şekilde de yönetime girecekler olacak. Çünkü tüzüğümüzde, 30 yaş altı gençlik kotasında olan kadın üyeler, aynı zamanda kadın kotasında da sayılabiliyor. Tüzükte buna bir engel yok.

 

istisna.jpg

 

KARADENİZ İSTİSNASI!: Binali Eniş, Eski ilçe başkanlarınızdan Selahattin Kaya, CHP Çayırova’da Karadeniz tabanı eksiğine vurgu yapmıştı. Katılıyor musunuz?” sorusunu, “Tabi ki yönetimi oluştururken hangi kapıyı kiminle çalarız şeklinde de bir yönetim düşünüyoruz. O yüzden bizim yönetim listemizde Gümüşhaneli, Ordulu, Giresunlu, Sinoplu arkadaşlara da yer vereceğiz. Bu konuda görüştüğümüz arkadaşlar var” diye yanıtladı.

**

MECLİS ÜYELERİ DEĞERLERDİRMESİ

 

Hep birlikte daha

başarılı olacağız

 

-        Belediye meclisini sıklıkla izliyorsunuz. CHP’nin yanı sıra AKP ve MHP Grupları ile tek üyeli İYİ Parti’yi değerlendirir misiniz?

 

meclis-buyuk.jpg

 

meclis-kucuk.jpg

 

-         

-        Bizim çok kıymetli altı meclis üyemiz var. İlçe başkanı seçilmem halinde onlarla beraber çok başarılı işlere imza atacağımı da biliyorum. Altı meclis üyemizin hepsi birbirinden değerli ve bilgili arkadaşlar. Bu yüzden icraatlarını, düşüncelerini, yaptıkları muhalefeti kesinlikle çok beğeniyorum. Hep birlikte de daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Diğer siyasi partilerin meclis üyelerine dair yorumda bulunmam çok doğru değil. Sonuçta Cumhur İttifakı’nın, iktidar partisi ve ortağının meclis üyeleri. Herhangi bir önerge, düşünce göremiyoruz. Mecliste en aktif olması gereken partimizin meclis üyeleri. Bu konuda da kendilerine teşekkür ederim.

 

**

 

 

Kimdir?

 kimdir-012.jpg

1983 yılında Erzincan’ın Refahiye İlçesi’ne bağlı Gölköy’de dünyaya geldi.

1990’da Çayırova’ya yerleşti.

İlkokulu Çayırova İstiklal, ortaokulu Çayırova Fevzi Çakmak, liseyi Dilovası Yahya Kaptan’da okudu.

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği (2006) mezunu.

Özel sektörde bir fabrika ve bir hastanede çalıştıktan sonra şahsına ait Alen İnşaat Taahhüt firmasını kurdu.

CHP’li bir ailenin çocuğu olan Binali Eniş, CHP Çayırova İlçe Örgütü’ne 2019 yılında üye oldu ve ilk kongrede ilçe başkanlığına da aday oldu ama seçilemedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze Temsilciliği, Gebze Ticaret Odası ve Orçul Platformu üyesi.

Müjgan Eniş ile evli. Çift; 11 yaşındaki Ecim Naz ve 4 yaşındaki Ece Naz’ın anne babası.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.