İstanbul'dan Kocaeli'ye 104 milyonluk yatırım

İstanbul'dan Kocaeli'ye 104 milyonluk yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki Haziran ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı. Kocaeli’de faaliyet gösterip, yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Çalışkan Taşımacılık Otomotiv Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi oldu. İstanbul firması olan Çalışkan Otomotiv, Gebze'de yapacağı tesis ile104 milyon 287 bin liralık yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

 

KİMYASAL ÜRÜN

Çalışkan Otomotiv, yapacağı yatırım ile birlikte Kocaeli’de yeni bir girişimde bulunacak. Firma, yapılacak yeni yatırımla birlikte çeşitli kimyasal ürünler üretecek. Çalışkan Otomotiv, söz konusu proje için 104 Milyon 287 bin liralık net yatırım yapacak. Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 40 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “Faiz Desteği, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 70, YKO yüzde 30” talep etti ve kabul gördü.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.