İstanbul'da iplik fabrikasında yangın

İstanbul'da iplik fabrikasında yangın

İstanbul Davutpaşa'da bir kumaş ve iplik fabrikasında sabah saat 06.45 civarında yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve fabrikanın 3 ve 4'üncü katları bir anda alevler içinde kaldı. Edinilen bilgiye göre, yangının çıkmasıyla birlikte içeride bulunan ç

Kısa sürede bütün fabrika binasını saran yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

İlk etapta 6 ilçeden itfaiye ekipleri olay yerine geldi, yetersiz kalınca Anadolu Yakası'ndan da itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Çalışmalar sırasında bir itfaiye eri dumandan etkilendi.

İtfaiye ekiplerinin, büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Polis ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı yangında, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulanslar da olay yerinde bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Davutapaşa'da iplik fabrikasında çıkan yangına İstanbul itfaiyesi 22 istasyon, 74 araç ve 185 personel ile müdahale ediyor. İtfaiye ekiplerine Fatih Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Güngören Belediyesi, Bayrampaşa Belediyesi ve Esenler Belediyesinden toplam 9 adet su tankı ve Hamidiye A.Ş.'den 4 adet su tankı ile destek veriliyor.

Yangının çıkış nedeni ise henüz belli olmadı. Atölyelerde kullanılan yanıcı maddelerin yangının kısa sürede büyümesine neden olduğu belirtildi.

Çatıda başlayan yangın alt kattaki depoya kadar ulaştı. Fabrikada kimyasal maddelerin de olduğu belirtiliyor. Yangının çevre binalara da sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba gösteriyor.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin 5 katlı binanın her bir katına ayrı ayrı müdahale ettiğini belirten Şahin, 'Şu an alevlere dışarıdan müdahale ediliyor. İlk bilgilere göre, yangında ölen ya da yaralanan yok. İçeride mahsur kalan kimse yok' dedi. Vali Şahin ayrıca yangının büyümesinde rüzgarın olumsuz etkisi olduğunu ifade etti.

İTFAİYE EKİPLERİ TEHLİKE ATLATTI

Yangına müdahale eden ekiplerin söndürme çalışmaları sürerken, çatıdan parçalar kopmaya başladı. Ekiplerin bulunduğu yere düşen parçalar şans eseri kimseye zarar vermedi.

Vatandaşların sokağa girmesine izin verilmiyor. Fabrika yangınından çıkan dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görülüyor.

ÇEVREDE ÇALIŞAN ESNAF YANGIN ANINI ANLATTI

Davutpaşa'da bir başka fabrikada çalışan Serdar Barbar, "Yangın 5.45'de başladı. Elektrik aksamından çıktığı söyleniyor. Birden büyüdü. Biz de içerideydik. Hepimizi bir anda dışarı çıkardılar. Kısa sürede söner dedik ama büyüdü. İlk çalışanlar müdahale etti, ardından itfaiye ekipleri geldi" diye konuştu.
Yanan binanın yanında bir diğer fabrikanın sahibi Ahmet Çelik ise, "Şu anda bizim fabrikada bir şey yok. İnşallah bir şey olmayacak. Nasıl çıktığına ilişkin bilgimiz yok. Bütün İstanbul itfaiyesi burada müdahale ediyorlar. Bekliyoruz dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

istanbul-da-iplik-fabrikasinda-yangin-473568-1.

istanbul-da-iplik-fabrikasinda-yangin-473569-1.

istanbul-da-iplik-fabrikasinda-yangin-473570-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.