İşsizliğin sebebi Suriyeli sığınmacılar

İşsizliğin sebebi Suriyeli sığınmacılar

 ** Kocaeli Sanayi  Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  işsizlik rakamlarının 10.3 seviyesinde olmasını Suriyeli göçmenlerden kaynaklandığını...

 

** Kocaeli Sanayi  Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  işsizlik rakamlarının 10.3 seviyesinde olmasını Suriyeli göçmenlerden kaynaklandığını belirterek "Suriyelilerin çalıştığı işlerde Türk vatandaşlarının çalışması halinde işsizlik rakamlarının yüzde 7'nin altına düşebilir" dedi.

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeytinoğlu, işsizlik rakamlarının 10.3 seviyesinde olmasını Suriyeli göçmenlere bağlayarak, Suriyelilerin çalıştığı işlerde Türk vatanadaşlarının çalışması halinde işsizlik rakamlarının yüzde 7'nin altına düşebileceğini ifade ederek şu şekilde konuştu:

"İşsizlikle ilgili bir görüşümü paylaşayım sizinle, son rakam 10.3 aslına beklenenin biraz altında bir rakam, bizim hesaplamalarımıza göre Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli kaçak çalışıyor, şimdi bu misafirlerimiz çalışmasa Türk vatandaşları çalışsa bu işlerde bizim işsizlik oranımız belki yüzde 7'lerin altına inebilecektir. Tabi orada başka bir soru işareti de çıkabilir, ona da cevap vermemiz lazım insanımız da o işleri yapmaya hazır değil.  Yani biraz da gerçekçi olmamız lazım.

BİZE MALİYETLERİ BÜYÜK

Suriyelilerin bize çok büyük bir maliyeti var, her yerde bütün herkes söylüyor ama, bir şekilde avantaj olarak söyleyebileceğimiz bir durum söz konusu. Bunu da iyi değerlendirmemiz lazım. Eğitim her şeyin temelinde yatıyor. Maalesef siyasi nedenlerle, siyaset alanına da pek bir şey söylemek istemiyorum. İnsanımız maalesef, eğitimi almayan bir çok gencimiz var, herkes doğal olarak masa başında çalışmak istiyor ve biz de işveren olarak meslekli işçi bulmakta da zorlanıyoruz. Dolayısıyla bunların bir dengeye gelmesi lazım"


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.