İşlettikleri otopark belediyenin değilmiş!

İşlettikleri otopark belediyenin değilmiş!

Dilovası Belediye Meclisi’nin AKP’li meclis üyeleri Diliskelesi’nde belediyeye ait olduğu öne sürülen otoparkı işletmeye başladı. Başkan Hamza Şayir, “Yer belediyeye ait değil” dedi

Dilovası yine ve yeni bir iddiayla çalkalandı. AKP’li belediye meclis üyeleri İbrahim Dursun ve Mehmet Emin Aktaş’ın Diliskelesi Mahallesi’nde, Polisan fabrikası karşısındaki otoparkı işletmeye başlaması çeşitli söylentilere ve iddiaları tetikledi. Gazetemize ihbarda bulunan kimliği saklı bazı kişiler, Dursun ve Aktaş tarafından işletilmeye başlanan otopark ve yerinin belediyeye ait olduğunu, bir önceki Ali Toltar döneminde ihaleye çıkılarak işletmecisinin tayin edildiğini, ihaleye çıkmadan işletmeye verilmesinin kanuna aykırı olduğunu öne sürdü. Öte yandan bilindiği üzere ilgili yasa maddesine göre belediye meclis üyelerinin görev süresi ve görev sürelerinin bitiminden sonra bir yıl süreyle de görev yaptıkları belediyelerin ihalelerine katılımız, iş alamazlar.

ŞAYİR: YERİN MÜLKİYETİ BİZE AİT DEĞİL

Dilovası’nda son zamanlarda sıklıkla tartışılan konuyu Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e sorduk. Başkan Şayir anılan yerin belediye mülkü olmadığını, Dilovası OSB sınırları içinde Polisan’a ait bir yer olduğunu belirtip özel sektörün işleticiyi belirlemede serbest olduğunu kaydetti. Şayir, “Geçmişte bizimde kullandığımız, ama belediyemize ait olmayan bir yer. Hatta Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bulunduğu yer de bize ait değil. Geçmişte, Ercan Dalkılıç’ın belediye başkanlığı döneminde OSB’ye verilmiş” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.