İŞKUR hizmet noktası açıldı

İŞKUR hizmet noktası açıldı

İŞKUR Hizmet Noktası İMES OSB Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle hizmete başladı.

Kapılarını açan İŞKUR Hizmet Noktası bölgede ilk olma özelliği taşıyor. Kurulan hizmet noktası, iş arayan ile işvereni hızlı bir şekilde buluşturarak hem sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne erişimini kolaylaştırmak hem de iş arayan vatandaşlara istediği alanda iş imkânı sağlamayı hedefliyor. Düzenlenen törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İMES OSB Başkanvekili Kerim Çolakoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz,   İMES OSB yöneticileri katılırken İŞKUR Gebze İlçe Müdürü Şener Palavar ve Dilovası Halk Eğitim Müdürü Salih Toltar da açılış töreninde hazır bulundu. Törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Kerim Çolakoğlu “İŞKUR Hizmet Nokta’sının bize faydalı olacağına inanıyoruz. İMES OSB olarak istihdama ve bu yöndeki her proje ve girişime önem veriyoruz. Bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarla, belediyelerimizle ve okullarımızla istihdama dair ortak projeler yürütüyor, ülke ekonomisine katkı sağlayacak insan kaynağının oluşturulması için çalışıyoruz” dedi.  

 

“İMES OSB’YE HAYIRLI OLSUN” 

Çolakoğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ise “Bilindiği üzere hizmet noktalarımız Kocaeli’nin belli noktalarında faaliyetlerine devam ediyor. Ancak OSB bünyesinde ilk kez İMES OSB’mizde bu hizmet noktamızı faaliyete geçiriyoruz. İlerleyen süreçte diğer OSB’lerde de hizmet noktalarımızı aktif hale getireceğiz. Hizmet noktalarımız işverenle iş arayan arasında bir köprü niteliği taşımaktadır. İMES OSB’ye, işverenlere ve iş arayanlara hayırlı olsun” diye konuştu. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “ Göreve geldiğimiz günden beri istihdam konusunda mücadele etmeye başladık. Belediyemizin istihdam bürosu aracılığıyla 1460 vatandaşımızı istihdam ettik.

 

“TÜM OSB’LERE ÖRNEK OLACAK”

Bu aşamada emeği geçen tüm sanayicilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bölge halkı sanayicilerimiz sayesinde evlerine ekmek götürebiliyorlar. İŞKUR Hizmet Noktasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Dr. Metin Kubilay’da yaptığı konuşmada; “İŞKUR Hizmet Nokta’sının ilk defa, bölgemizde faaliyet gösteren İMES OSB’mizde açılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta İMES OSB yönetimimize, İŞKUR müdürlerimize ve paydaş diğer tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İMES OSB öncülüğünde açılan hizmet noktasının bölgemizdeki diğer tüm OSB’lere de örnek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Kaymakam Kubilay ve beraberindeki heyet, İŞKUR Hizmet Noktası'nda  incelemelerde bulundu.  

 

manset-2-256.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.