İskân sorunu çözüm bekliyor

İskân sorunu çözüm bekliyor

**Gebze’de eski binaların önemli bölümünde iskan olmadığından ötürü sıkıntı yaşanıyor. Buna göre iskanı olmayan bina satın alındığında kat...

**Gebze’de eski binaların önemli bölümünde iskan olmadığından ötürü sıkıntı yaşanıyor. Buna göre iskanı olmayan bina satın alındığında kat çıkılamıyor su ve elektrik gibi hizmetler alınamıyor.

Gebze’de ki binaların büyük bölümünde iskan sorunu yaşanıyor.  Bina sahipleri iskândan dolayı alım ve satımda ayrıca  elektrik, su, doğalgaz  hizmetleri  aboneliğinde de büyük zorluk yaşanıyor.   Özellikle 17 Ağustos 1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bölümünde iskan olmadığı ifade ediliyor. 

BİRÇOK SORUN YAŞANIYOR

Yetkililer ise  iskan olmayan binalarla ilgili olarak şunları ifade ediyor, “İskanı olmayan bina satın aldığınızda kat çıkamıyorsunuz, su ve elektrik gibi hizmetleri alamıyorsunuz. Bu hizmetleri alabileceğiniz kurumlar öncelikle iskan belgesini talep ediyor. Örneğin, evinize doğal gaz bağlatmak için başvurduğunuzda firmalar, en az 1 aylık iskan belgesi istiyor. İskanı olmayan bir ev satın alırsanız, tüm belgeleri tamamlayarak başvuracağınız belediye, başvurunuzu 30 günde onaylıyor. Doğal gaz firmasına 1 aylık iskan belgesi vermeniz için bir ay daha beklemeniz gerekiyor. Ayrıca bankalar iskanı olmayan binalar için kredi de vermiyor. Alacağınız binanın konumunun bağlı bulunduğu belediyeden, binanın iskan durumunu araştırarak bu riski tamamen ortadan kaldırabiliyorsunuz.”

Haber:  Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.