‘İşimizi çok daha iyi yapmalıyız’

‘İşimizi çok daha iyi yapmalıyız’

Dal Lunapark’ın sahibi Özcan Dal geçtiğimiz gün Gebze Center’daki Dal Lunapark’ta yaşanan kazayla ilgili olarak, “İşimizi çok daha iyi yapmalıyız. Anne ve babanın hatasını veya gözünden kaçanları da görmemiz gerekir.” dedi.

Dal Lunapark’ın sahibi Özcan Dal geçtiğimiz gün Gebze Center’daki Dal Lunapark’ta yaşanan kazayla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özcan Dal yaptığı açıklamada, “60 yıldır bu sektörde faaliyet gösteren bir firmayız. Şimdiye kadar makineden dolayı bir kazamız yok. Lunaparklarda ufak tefek kazalar olur. Şimdiye kadar lunapark çalıştırdığımız hiçbir yerde bu tür bir kaza olmadı. Yaşanan hadise şöyle; makinist elemanımız müşterileri oyuncağa alıyor, kapıları kapatıyor. Makineyi çalıştıracak ancak platformda birisi var. Makinistimiz bu kişiye platformdan inmesini söylüyor.

MAKİNİST GÖRÜYOR AMA YETİŞEMİYOR

Bu şahıs da çocuklarının fotoğrafını çekmek istediği söyleyerek platformda durmak istediğini söylüyor. Bunun üzerine makinist oyuncağı çalıştırıyor. Oyuncağı çalıştırınca makinist oyuncağı takip etmek zorunda. O esnada platformda duran şahıs telefonuna cevap vermek için kapıyı açarak platformdan aşağı iniyor. Tam bu esnada nasıl oluyorsa çocuk gelip 6 tane merdivene tırmanarak kapıdan içeri giriyor. Sonra 30 cm bir basamağı da geçiyor. O esnada oyuncak geliyor makinist görüyor ama yetişemiyor. Oyuncak çocuğa çarpıyor. Olayın ardından hemen beni aradılar. Ben olay yerine gittiğimde ambulans ve itfaiye ekipleri de olay yerine gelmişti.

DAHA SIKI ÖNLEMLER ALMALIYIZ

Yaralanan çocuk hemen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi. Bugünden itibaren yoğun bakımdan normal odaya alındı. Bundan sonrada çocuğun bacakları ile ilgili olarak gerekli tedavi devam edecek. İşimizi çok daha iyi yapmalıyız. Anne ve babanın hatasını veya gözünden kaçanları da görmemiz gerekir. Başkalarının da hatasını görmemiz ve ona göre tedbir almalıyız. Yaşanan bu kazalardan da ders çıkararak daha sıkı önlemler almalıyız.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.