İSİG MECLİSİ:  Ağustos ayında 201  işçi hayatını kaybetti

İSİG MECLİSİ: Ağustos ayında 201 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, ağustos ayında en az 201 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Derlenen verilere göre yılın ilk 8 ayında 1255 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2023 yılı ağustos ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu açıkladı. Yüzde 69’u ulusal basından; yüzde 31’i ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrenilerek derlenen verilere göre yılın ilk 8 ayında 1255 işçi iş cinayetleri yaşamını yitirdi. Ağustos ayında ise 201 işçi çalışırken hayatını kaybetti.

'TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İŞÇİLERE VAADİ
2011 yılının eylül ayından beri düzenli olarak aylık iş cinayetleri raporunu açıklayan İSİG Meclisi, bugüne kadar koronavirüs salgını ve Soma işçi katliamı dışında 200 işçi ölümünün aşıldığı ayların sayısının beş olduğunu, Ağustos 2023'te de 200 ölümün aşılarak bu sayının altıya çıktığını bildirdi. Açıklamada "Bu tablo 'Türkiye Yüzyılı' olarak ifade edilen sürecin işçilere vaat ettiği gerçekliği göstermesi açısından okunmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında ölümler, yaralanmalar, sakat kalmalar ve meslek hastalıkları..." denildi.

İŞ CİNAYETLERİ DAHA ÇOK İŞ KOLUNA YAYILDI
Ağustos ayında inşaatlarda, tarımda (özellikle mevsimlik tarım ve orman işçileri) ve taşımacılık işkolunda ölümler öne çıkarken iş cinayetlerinin sektörel olarak yaygınlaşması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.