İSG’yi fabrikada “Hayrola  Karyola”yı sahnede anlattılar

İSG’yi fabrikada “Hayrola Karyola”yı sahnede anlattılar

Kartepe’de 2018’de kurulan; İSG uzmanları dâhil toplumun her kesiminden tiyatro âşıklarının oluşturduğu Sahne 41 Tiyatro, Gebze’de ilk sınavını Ferhan Şensoy’un güncelliğini koruyan oyunu, “Hayrola Karyola” ile verdi. Topluluk İSG’yi de fabrikalarda, doğaçlama anlatıyor

“Tiyatro insanı ele alan bir gösteri biçimidir. Bu oyunda biz insanı değil daha çok bir karyolanın başından geçenleri seyirciye anlatmaktayız. Bu karyola peşinden koşturuyor, kaçırılıyor, hapse düşüyor, hatta hapisten kaçırılıyor, bir insan hayatta neler ile karşılaşıyor ise bir karyolanın hayatta neler ile karşılaşabileceğini seyirciye aktarıyoruz. Bunu aktarırken de Ferhan Sensoy ustanın bu oyunu yazdığı dönemdeki tüm şartların hala bugün de geçerliliğini koruduğunu ve benzeştiğini bir soru işareti olarak seyircilerimizin kafasında uyandırmak istiyoruz.”

GEBZE’DE TİYATROSEVERLE BULUŞTU.

GEBZELİ TİYATROCULAR YOKTU!

Kültür sanatın önemli bir ayağı olan tiyatro, ilimizde yoluna dağınık, örgütsüz ancak sağlam adımlarla yürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Gebze BİLKAR’ın çağrısıyla, “Kocaeli Tiyatrolar Çevresi Girişimi” adıyla temeli atılan; il geneli amatör, yarı profesyonel, profesyonel tüm tiyatro topluluklarını kapsayan, önemli mesafeler de kat edilen oluşum İzmit merkezli toplulukların kimi tutumlarından sebep güdük kalmasının bir yansıması olarak Kartepe merkezli Sahne 41 Tiyatro;

tiyatro-9.jpg

bir Ferhan Şensoy oyunu olan “Hayrola Kayrola”yı

tiyatro-10.jpg

Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlere sahneledi ancak seyirciler arasında Gebze’deki topluluklardan oyuncular, yönetmenler… yoktu!

ZAFER GÜNEYİN’İN YÖNETMENLİĞİNDE

tiyatro-4.jpg

Topluluk bu olumsuz zemine karşın oyunu çok sayıda tiyatrovere ulaştırmayı başardı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nin giriş katının tamamına yakını doldu. 300’ü aşkın tiyatrosever oyunu beğeniyle izledi.

tiyatro-1.jpg

Yönetmenliğini Zafer Güneyin’in üstlendiği oyunda rolleri Dilek Burcu Koçak, Berkan Karslı, Enis Aydın, Ufuk Gökçe, Hilal Işık, Ayhan Balıkçı, Sedat Azaklıoğlu ve Çağlar Sarıhan paylaşırken oyun bitiminde coşkuyla alkışlandılar. Topluluğun, Gebze seyircisine dair mesajı ise şu şekilde oldu:

GEBZE’DE SICAK VE SAMİMİ

BİR SEYİRCİ İLE KARŞILAŞTIK

tiyatro-8.jpg

“…Bu arada Gebze'de İlk defa oyun sahneliyoruz, ekipte tatlı bir heyecan vardı. Nasıl bir seyirci ve salonla karşılaşacağımızı bilmeden geldiğimiz bu ilçede çok güzel bir salon, teknik özellikleri son derece modern bir salon ve bunun yanı sıra son derece güzel samimi sıcak bir seyirci ile karşılaştık. Umarız onlara güzel bir oyun seyrettirebilmişizdir. Teşekkürler Gebze…”

tiyatro-6.jpg

Oyun evli bir çiftin ekonomik sıkıntı sonucu kredi alıp bir karyola satın alması ve tekrar onu satarak çocuklarının okul kredisini ödemek istemeleri ile başlar…

tiyatro-2.jpg

Ancak evdeki hesap çarşıya uymaz.

**

SAHNE 41 TİYATRO’DAN EMEĞİN YAKICI SORUNUNA SANATSAL DOKUNUŞ..

İSG’yi doğaçlama ile anlatıyorlar

Beş yılı geride bırakan ve toplumun İSG uzmanı dahil her kesiminden Kocaelililer’den oluşan topluluk, gerek ülkemiz gerekse ilimiz ve bölgemizin yakıcı sorunlarından biri olan; ölümle sonuçlananları kimi kesimlerce “İş cinayeti” diye tanımlanan iş kazalarına da kayıtsız kalmadı. İş sağlığı ve güvenliğini sahneden, doğaçlama ile anlatıyorlar…

TOPLUMA UYGUN OYUNLAR

“2018 yılında kurulan Sahne 41 Tiyatro, Kocaeli'nde amatör olarak tiyatro ile ilgilenen, tiyatro icrasını yapmaya çalışan ve özellikle Türk toplumunun karakteri ile yakın ilgilenen, Türk toplumuna uygun oyunları oynama hedefi olan, bu konuda bir şeyler yapmak hevesinde olan bir gruptur.

ONLARI TİYATRO AŞKI BİRLEŞTİRDİ


Aramızda doktorlar, avukatlar, iş güvenliği uzmanları, esnaf, fabrika çalışanları ile her kesimden temsilcinin bir iş muhatabının olduğunu düşünürsek, bir nevi Türk toplumunun en temel yapısını içeren bir ekip. O nedenle toplumumuza yakın gelen sıcak ve samimi gelen oyunların icrasındayız, bunu tiyatro aşkı ile yapmaktayız.

HER GÜN DAHA İYİYE

Az kişi ile başladığımız bu ekipte 20'lere varan personel ekip, oyuncu, teknik, müzisyen, senarist, sinemacı arkadaşlarımız ile birlikte günden güne büyüyerek daha iyi şeyler yapmaya gayret eden bir grubuz.

İNTERAKTİF DOĞAÇLAMA İLE: İSG


Ayrıca Sahne 41 Tiyatro, doğaçlama oyunlar da sahnelemektedir. Ekibimizde bulunan iş güvenliği profesyonelleri ile üretim yapan endüstri firmalarında ve eğitim sektöründe, firma kurallarını içeren iş güvenliği interaktif doğaçlama oyunlar hazırlamaktadır.”

İLETİŞİM…

www.sahne41tiyatro.com

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Altınhisar Caddesi, No: 2 A1 Kartepe / KOCAELİ

[email protected]

GSM: 0555 745 61 74

https://www.youtube.com/@Sahne41Tiyatro

https://www.facebook.com/kocaelisinema

https://www.instagram.com/Sahne41Tiyatro/

basliksiz-1-kopya.jpg

tiyatro-15-kopya.jpg

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum