İşgal grev direniş!

İşgal grev direniş!

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Systemair HSK direnişini ziyaretinde işverene, “Sizi buradan son kez uyarıyoruz. DİSK’in tarihini öğrenin” dedi. İşçi haykırdı: “İşgal, grev, direniş.”

slogan-004.jpg

 

“HSK işçisi köle değildir, Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz, Ücretsiz köle olmayacağız, İşçiler açken patronlara huzur yok, Baskılar bizi yıldıramaz, Zafer direnen emekçinin olacak, Asla teslim olmayacağız, Sendikal hakkımız engellenemez, Gün gelecek devran dönecek sermaye işçiye hesap verecek, Baskılar bizi yıldıramaz, Yılgınlık yok direniş var, İş ekmek yoksa barış da yok, Şalter inecek bu iş bitecek, Direne direne kazanacağız, Zafer direnen emekçinin olacak, HSK işçisi yalnız değildir, İşgal grev direniş, İnadına sendika inadına DİSK”

TARİHİMİZİ ÖĞRENİN

 

1-266.jpg

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun henüz üçüncü gününde ziyaret ettiği Systemair HSK direnişinde en az 18 çeşit slogan haykırıldı. Adnan Serdaroğlu, Systemair HSK direnişini ziyaretinde işverene, “Sizi buradan son kez uyarıyoruz. DİSK’in tarihini öğrenin” dedi. İşçi haykırdı: “İşgal, grev, direniş.” Serdaroğlu ayrıca özetle şunları kaydetti:

HESABINI SORACAĞIZ

 

2-645.jpg

“İşte bu yollar açıldıktan sonra önümüze çıkan çakıl taşlarını da hep birlikte yok edeceğiz. HSK işçisine güveniyoruz. Örgütlenmenin her türlü baskıya maruz kaldığı bir yerde kararlılıkla artık bizi sömürmesine müsaade etmeyeceğiz diye örgütlendiler. Bundan sonra da mücadeleyi başarıyla sürdürecektir. Kaç işçiyi işten çıkartırsa çıkartsın biz bunun hesabını soracağız.

ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞMAYAN NAMERTTİR

Bugün üst kuruluşumuzdan, (IndustriAll) bir mektup geldi. Benzer uyarıları onlar da yaptılar. Bu uyarıdan da anlamazlarsa onların anladığı dilden konuşmayan namerttir.

YENİ BİR 15-16 HAZİRAN DESTANI

Sadece lokal düzeyde değil bir dip dalganın, bir işçi hareketinin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu işçiler aynı geçmişte olduğu gibi 15-16 Haziranlarda olduğu gibi yeni bir destanı da yazacaklardır. Bunu yürekten söylüyoruz. Görüyoruz. Hukuksuzluğun artık işçiler tarafından nasıl sert tepkilerle karşılandığını görüyoruz.

UYGULATMAYIN

Ey hükümet. Ücretsiz izin ödeneğini uygulatmayın. Bu ülkenin işverenleri yasa tanımazlar. İnsan hakları tanımazlar. Kötü niyetli kullanırlar. Onları yasal düzenleme içerisine dahil etmeyin. İşte dediklerimiz çıkıyor.

12 EYLÜL ZİHNİYETİ SÜRÜYOR

 

15-007.jpg

Neden dinlemiyorsunuz bizleri. Biz bu ülkeyi tanıyor, neler yaşanacağını biliyoruz. 40 yıldır 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğini söylüyoruz. Bugünkü yaşanan da 12 Eylül zihniyetinin ortaya çıkarttığı bir fotoğraftır. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.