İşçiyi onlara bırakmayacağız

İşçiyi onlara bırakmayacağız

Türk-İş’in kamu çalışanları için imzaladığı toplu iş sözleşmesinin şart ve koşullarına tepki sürüyor.

 DİSK Birleşik Metal İşçileri Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın konuya dair yaptığı yazılı açıklamada MESS Grup Sözleşmeleri’ne hazırlandıklarını hatırlatıp işçiyi sarı sendikalara bırakmayacaklarını kaydetti. Aydın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türk -İş Kamuda çalışan ve TİS kapsamında olan yaklaşık 200 bin işçi adına hükümetle anlaşarak yine yaptı yapacağını. Hem de iki gün önce grev ve mücadele diyerek zaten Türk -iş'te ne zaman grev denirse bilin ki teslimiyet yanı başındadır.

EYLEM BİLE YAPMADILAR

Türk-İş 17 yıldır kamuda yapılan TİS’lerde bugüne kadar grevi bırak eylem bile yapmamıştır. Yaklaşık 220 gündür süren görüşme sürecinde sadece üç kez masaya oturulabilmiş. Bu bir araya gelişler de rica ve minnetle sağlanabilmiştir. Atama bakanlardan oluşan sözde hükümet, ilgili bakanın bu yaklaşımıyla işçi konfederasyonunu dikkate almadıklarını böylece kanıtlamış oldular. Bu davranış biçimi ve varılan anlaşma işçi sınıfına hakaret ve saygısızlıktır. Oysaki işçi konfederasyonu işçiden yana taraftır. Bu duruşunu açıkça beyan etmelidir. Konfederasyon başkanı bunu yapamadı, on küsur sendika başkanı da bunu yapmadı.

İŞ BİZE DÜŞÜYOR 

MESS Gurup sözleşmesine hazırlandığımız bu günlerde Ergün Atalay’ın sağında duran Türk Metal Başkanının gayet rahat olduğunu gördük TV’lerde. Yıllardır metal işçilerine anlatıyoruz. Birleşik Metal-İş olmasın MESS gurup sözleşmeleri, enflasyonun altında imzalanır diye işte görüldü enflasyon yüzde 15 yıllık yapılan anlaşma yüzde 12. Bu dönem yine MESS gurup toplu iş sözleşmesinde her zaman olduğu gibi iş bize düşüyor. Metal İşçilerini bu sarı işbirlikçi sendikalara bırakmayacağız. Üyelerimiz ile bütün metal işçileriyle birlikte direneceğiz hak ettiğimizi alacağız. Yaşasın işçilerin birliği.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.