İşçiye hakkını vermezlerse ne  olacağını Çayırova’da gördüler

İşçiye hakkını vermezlerse ne olacağını Çayırova’da gördüler

Hükümetteki AKP’nin çok düşük oranlı zammına karşın yerellerde iktidar olan AKP’nin belediye işçisine verdiği zam oranındaki farkın gerekçesini sorduğumuz Cihan Soyluçiçek, “İşçiye hakkını vermezlerse ne olacağını 04 Şubat’ta Çayırova'da gördüler" dedi

** Hükümetteki AKP’nin gerek memur gerek emekliye çok düşük oranlı zammına karşın yerellerde iktidar olan AKP’nin belediye işçisine verdiği zam oranındaki farkın gerekçesini sorduğumuz Cihan Soyluçiçek, “İşçiye hakkını vermezlerse ne olacağını 04 Şubat’ta Çayırova’da gördüler” dedi

 

Seri röportaj… 3

Çayırova uzun süre Çayırova Belediyesi’nde örgütlü Hizmet-İş Sendikası ile Çayırova Belediyesi’ni temsilen işveren sendikası Yerel-Sen arasında geçen toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Cumhur İttifakı Bileşenleri AKP ve MHP İlçe Başkanları hariç hemen hemen tüm siyasi partilerin ilçe başkanları bu süreçte belediyede taşerona bağlı çalışan işçiler için özetle, iyi bir sözleşmeye atılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

HÜKÜMETTE, MEMURA FARKLI

BELEDİYEDE, İŞÇİYE FARKLI TUTUM

 

Kocaeli Büyükşehir ile birlikte Gebze Bölgesi’nde Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nde grevin eşiğinden dönülürken özellikle memurlara verilen zamlarla kıyaslanamayacak derecede yüksek oranlı toplu sözleşmelere imza atıldı. AKP Hükümeti; memuru ve emeklisi için “bulamadığı”nı, AKP’nin iktidarda olduğu belediyelerde işçiler için buldu. CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’e bu ayrımcı tutumun gerekçesinin ne olabileceğini sorduk:

İŞÇİNİN TAMAMINA

HÜKMEDEMEZLER

 

cayirovaspor.jpg

“İşçiler, memurlara oranla tabi ki biraz daha siyasal. Memur biraz daha devlet kökenli ve Hükümet’in; işçinin tamamına hükmetme şansı yok. Hükümet’in aslında halka, çalışana, emekliye, köylüye; Türkiye’de emek veren, alın teriyle para kazanana şu anki tavrı net.

SÖMÜRÜDEN DAHA

ÇOK ZULMEDİYORLAR

Tüm ekonomik olumsuzluklar, ülke geneli vatandaşın fakirleşmesi gerçeğine karşın savunma düzenini tam oturttular. Sömürüyor ama hak verme noktasında da sömürmeden daha büyük, zulmediyorlar.

KULLANILMAYAN ÜRÜNDEN

FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIYOR

Savunma mekanizmalarından; örneğin TÜİK’in rakamlarına bakıyorsun, çok garip. Zaten TÜİK yıllardır hep alışagelmişin dışında, bir evde kullanılmayan bütün eşyalarla ilgili fiyat ortalamaları açıklıyor. Onu geçtim. Asgari geçim rakamlarını da zaten normal standardın altında tutuyor.

DEVLETİN KURUMLARI ADİL DEĞİL

Hükümet’in ekonomik politikaları dipten gittiği süreçte onlar da dipten tavırlar ortaya koyuyor. Bu süreçte tabi ki devletin kurumları devlete çalışıyor. Adil davranması gereken hiçbir kurum adil davranmıyor. Normalde TÜİK adil rakamlar verse, onun dışında devlet memuruna Türkiye’nin içinde olduğu gerçek ekonomik durumu net olarak görüp ona göre zam verse durum farklı olur.

İŞÇİ SİYASETİN DİREK İÇİNDE

İşçi; dediğim gibi memura kıyasla çok daha siyasal ve bundan ötürü yine memura kıyasla biraz daha şanslı. Çünkü işçi direk siyasetin içinde. AKP son 18 yılda devletin her kurumunda ciddi bir kadrolaşmaya gitti. Yandaşının sağlam olmasını ister. Ona daha iyi şartlar sunarak sesini çıkarmamasını ister. Çünkü işçi ayak kaldırdığı an ne olduğunu veya olacağını, 04 Şubat akşamı Çayırova’da da gördü örneğin.

KORKUTTUKLARI MEMUR

ALDIĞINA RAZI DURUMA DÜŞMÜŞ!

Öte yandan işçiye kıyasla memurun siyasal tepkisi yasal gereği çok olmuyor. Korku da var çünkü hepsinin yerlerini sürekli değiştiriyorlar. Memurları hiç ummadıkları yerlerde görevlendiriyorlar ve dolayısıyla memur aldığına razı duruma düşmüş.”

 

 

CHP’li belediyeler halktan

aldığını halka veriyor

 

adalet-002.jpg

AKP’li belediyelerin işçinin beklentisi doğrultusunda gösterdiği tavırda CHP’li belediyelerin tutumumun etkili olup olmadığını sorduğumuz Soyluçiçek şunları kaydetti: “CHP evet, şunu kanıtlamak zorunda: Biz işçinin hakkını yemeyeceğiz. Normal standart şartlara en yakın rakamları vermek zorundayız. Çünkü anlayış şu. CHP diyor ki, ‘Ben işçinin sırtından kazanıyorum bu parayı. Halktan alıyorum, halka vermek zorundayım.’

ADALET ŞİARIYLA 400

KİLOMETRE YÜRÜMÜŞTÜK

Şimdi siz halktan vergi alıyorsunuz. Çalışan da; kısmen memurlar hariç o bölgenin insanı sonuçta. Dolayısıyla siz insanlardan aldığınız parayı, alın terlerini hakkıyla vermek durumundasınız. Adaletli olmak zorundasınız. Merkezinde hak hukuk şiarın olduğu CHP aynı şiarla Ankara’dan 400 kilometrenin üzerinde yol yürüdü 2017’de. Bu bütün Türkiye’de muhalefet kanadını bir araya getiren ilk yürüyüştü. Dolayısıyla muhalefetteki CHP belediyeleri halktan aldığını halka vermek için elinden geleni fazlasıyla yapıyor.

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ

CİDDİ ENGELLER OLUYOR

Ama çok garip bir durum. Özellikle Ankara, İstanbul gibi Büyükşehir Belediyeleri’nde muhalefet şerhi koyan AKP’li meclis üyeleri belediye başkanlarımıza kararlar noktasında ciddi engel oluyorlar. Komisyonlarda kararlar çıkmıyor çünkü sayısal üstünlükleri var. Ama demagojiyi çok iyi yapıyorlar. ‘Siz ne istediniz de biz yapmadık’ şeklinde görüntü spotu ama arka masalarda komisyonlarda bütün muhalefet gücünü kullanarak dosyaların gecikmesi ve yapılacak olan hizmeti engellemesi en üst noktada.

BİR TEK İZMİR’DE RAHATIZ

Bizim bu dönem yönettiğimiz belediyelerde başarılı olmamız için CHP’li belediye başkanlarımız gerçekten ter döküyor. Özellikle muhalefetteki meclis üyesi sayısının yüksek olduğu büyük illerde. Bir İzmir için bunu söyleyemeyiz. İzmir’de zaten sayısal çoğunluğumuz var ve hizmetler daha iyi, daha rahat oluyor.”

Düzdaban keşke öyle davranmasaydı

 

duzdanan-002.jpg

 

Geçen sene bir internet sitesinin “Yılın En”i ödülünü siyaset dalında alan MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban’a ödülünü vermek için sahneye CHP İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek davet edilmiş ancak Düzdaban hayli agresif bir tutum sergilemişti. Soyluçiçek’e o vakayı hatırlatıp yorumlamasını istedik:

KENDİSİYLE GURUR DUYARIZ!

“Darıca’daki o törende de MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban’ın o tavrına dair hiçbir açıklama yapmadım. Biz birine, birilerinin ödülünü takdim ederiz. Ödülü verdiğimiz Çayırova’da bir siyasi partinin ilçe başkanıdır ve biz o ödülü edinmesinden dolayı kendisiyle gurur duyarız. Dolayısıyla orada, keşke o tavrı sergilemeseydi. Bu konuyu o yüzden kapattım. Şunu biliyoruz. Tepkiler bazen halktan gelen tepkilerin yansımasıdır. İlçe başkanları bazen kendi fikirlerinden ziyade örgütün tepkilerini de soğutmak için kullanır.” (Haber Merkezi)

 

 

SOYLUÇİÇEK’TEN ÇİFTÇİ’YE SALVOLAR – 2

 

Başkan Çiftçi Çayırova

Basını’na adil olmalıdır

 

 

 

CHP’NİN NESİNDEN GOCUNUYORSUN

Ben bunu defalarca söylüyorum. En sonunda karşı duvarına yazacağım ve okuyacak. CHP, içinde Cumhuriyet kelimesi var. İster kabul etsin, ister etmesin. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Neyinden gocunuyorsun. ‘CHP zihniyeti…’ diyor. CHP senin dedelerinin kurduğu zihniyet. Şayet deden o yıllarda Türkiye’de yaşadıysa deden de vardı. Sayın başkan dışarıdan ithal gelmediyse, Anadolu topraklarında doğduysa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsuru olan bu partinin ruhu Kuvayı Milliye’dir. Bu partiye laf söylerken, dedelerinin kemiklerini sızlatmasın.”

ÇAYIROVA BASINI’NA ADİL OLUNMALIDIR

Denetim raporlarında şu ana kadar göze batan tek bir şirketin öne çıkması. Reklam paraları, ihaleler yoğunlukla bir kişiye veriliyor. Başkan Çiftçi adaletli ise, kaldı ki kapanmasına mal olduğu ‘gazetesi’ de var. Yılların gazetesi (Bölge Haber) yazılı basılmıyor, sadece internet ortamını kullanıyor. Bir ihale de ona ver, ayakta tut. Belediyenin işi değil mi? Basının varlığı ona zarar vermiyor ki, onun da haberlerini yapıyor. Adaletli davransın. Çayırova’daki gazeteler, kaç gazete varsa hepsine adaletli davranmalıdır. En azından onlardan fiyat al. Madem fiyat alıyorsun, madem basını yarıştırıyorsun. Üçünü yarıştır. Hangi ihaleyi yapıyorsan, üçünden de teklif al. ‘İşi şu daha iyi yapıyor’ diyorsa ispatı da kendisinin elinde. İspat edecek. Öbür gazeteci neyi kötü yapmış?” (Haber Merkezi)

 

ciftci-2-001.jpg

BAŞKAN ÇİFTÇİ PARTİLERİ ZİYARET EDİP DİNLESİN: İlçe başkanlığına seçildiği kongre sonrası yönetici ve meclis üyelerinden oluşan geniş bir heyetle Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret eden CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek,

ciftci-1.jpg

Çiftçi’yi tüm siyasi partilerin ilçe örgüt ve teşkilatlarını ziyaret edip onları dinlemeye davet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.