İşçinin alacağı kamunun alacağının önüne geçecek

İşçinin alacağı kamunun alacağının önüne geçecek

 Çalışma Bakanı Çelik ile Hak-İş Genel Başkanı Arslan, işçi alacaklarının kamu alacaklarından öncelikli olmasını sağlayacak düzenlemede fikir...

 

Çalışma Bakanı Çelik ile Hak-İş Genel Başkanı Arslan, işçi alacaklarının kamu alacaklarından öncelikli olmasını sağlayacak düzenlemede fikir birliğine vardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi alacaklarının kamu alacaklarından daha öncelikli hale gelmesini sağlayacak bir düzenleme konusunda fikir birliğine vardı. Arslan, Feniş Alüminyum çalışanlarının alacak sorunlarının çözümü konusunda Bakan Çelik ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile ayrı ayrı yaptığı görüşmelerle ilgili, açıklamalarda bulundu. Feniş Alüminyum'un Gebze fabrikasında 683 çalışanın şirketin mali sorunlarından kaynaklı üretimin durdurulması nedeniyle iş akdinin bir süre önce feshedildiğini anımsatan Arslan, konfederasyonlarına bağlı Çelik-İş'e üye işçilerin ücret, kıdem tazminatı ve diğer alacakları olmak üzere şirketten 25 milyon lira alacağının bulunduğunu ama bunun bir türlü ödenmediğini söyledi. Feniş çalışanlarının bu sorunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sonu TBB Başkanı Feyzioğlu'nu kabulünde de gündeme geldiğini vurgulayan Arslan, sonraki süreçte kendisinin sırasıyla hem Feyzioğlu hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü bildirdi.

KISA ZAMANDA MECLİS'TE GÖRÜŞÜLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Feniş işçilerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için farklı alternatifler üzerinde çalıştıklarını belirten Arslan, öneriler arasında Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yapılacak değişikliğin öne çıktığını söyledi. Arslan, "Mevcut kanunda kamu alacakları diğer alacaklara göre önceliğe sahip. Yapılacak düzenlemeyle işçi alacaklarının kamu alacaklarının önüne alınması söz konusu olabilecek. Bu konuda Sayın Bakan ile fikir birliğine vardık. Bununla ilgili hazırlık çalışması yapılıyor. Bu konudaki düzenlemenin tamamlanarak kısa sürede Meclis gündemine getirilmesi hedefleniyor" dedi. TBB Başkanı Feyzioğlu ile de görüşmelerde, Feniş özelinde 2 bine yakın şirkette 20 bine civarındaki çalışanları ilgilendiren sorunun aşılması için birlikte hareket etme kararı aldıklarını belirten Arslan, "Türkiye gibi çağdaş, sosyal bir hukuk devletinde bu sorunun çözülmesi lazım. Şimdi bunun için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda, farklı çözüm önerileri üretmek için Barolar Birliği ile Hak-İş arasında bir çalışma grubu oluşturulması konusundaki talebimizi de TBB'ye ilettik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.