‘İşçilerin ellerinin yakanızda olacağını unutmayın’

‘İşçilerin ellerinin yakanızda olacağını unutmayın’

 DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, EKU Fren Kampana fabrikasında çalışan ve Çelik-İş Sendikası’nda istifa...

 

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, EKU Fren Kampana fabrikasında çalışan ve Çelik-İş Sendikası’nda istifa eden işçilere fabrikadaki müdür ve şeflerin Çelik-İş Sendikasına tekrardan üye olmaları yönünde baskı yapıldığını açıkladı

DESTEK İÇİN FABRİKAYA GİDİLMİŞTİ

TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan EKU Fren Kampana işçileri Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası'nın Kartal Şubesi’nden geçtiğimiz hafta toplu olarak istifa etmişlerdi. İstifa eden işçiler aldıkları kararla DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne üye olmuşlardı. İşçilerin sendikalarına üye olmasının ardından geçtiğimiz gün DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın ve sendikaya bağlı işçiler fabrika önüne giderek hem işten atılan işçilere destek hem de fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelinmişti.

SENDİKA İŞVEREN BİRLİKTE BASKI YAPIYOR

İşçilerin DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olmalarından sonra fabrika yönetimi harekete geçtiği öğrenildi. İşverenin müdürleri ve şeflerin Çelik-İş Sendikasının üyelik formlarını işçilere dağıtarak üye olmaları yönünde baskı yapıldığını açıklayan DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, “Yapılan bütün baskılara boyun eğmeyen EKU işçileri işbirlikçi sendikaya kesinlikle üye olmayacaklarını atmış oldukların imzaların arkasında olduklarını, belirterek kararlıklarını sürdürmüşlerdir. Çelik-İş Sendikası Gebze şubesi işverenin odasına karargâh kurarak işverene akıl vermektedir” diye belirtti.

ÇELİK-İŞ İŞVERENLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Dün sabah Çelik-İş Sendikasının yöneticilerini içeri girişte araçlarını kapıda bekleyen işçilerin üzerine sürerek, işçi düşmanlığını göstermiş olduklarını açıklayan Aydın, “Çelik-İş Gebze Şube Başkanı işverenin gücüne güvenerek kahramanlık yapmaya çalışmaktadır. Daha önce DHL’de yapmış olduğu işbirliğini burada perçinlemiş oldu. Onlara önerimiz şudur eğer yüreklerinde biraz sınıf inançları var ise, birazcık işçileri düşünüyorlar ise EKU işyerine bütün işçilerin katılacağı kapsam içi ve kapsam dışında işçilerin katılacağı, referandum sandığını koyalım. İşçi kimi tercih ediyorsa kaybeden o işyerinde çıksın. İşçi kimi istiyorsa o devam etsin” diye belirtti.

İŞVERENİN ARKASINA SIĞINARAK SENDİKACILIK YAPILMAZ

 

Çelik-İş Sendikasının yapmış olduğu bu durum diğer sarı ve işbirlikçi sendikaya rahmet okutmuş olunduğunu ifade eden Aydın, “İşten çıkartılan ve çıkış ile tehdit edilen işçilerin iki elleri yakanızda olacağını unutmayın. Unutmayın ki sendikalar işçilerin örgütüdür işverenlerin değil, işverenin arkasına sığınarak sendikacılık yapılmaz” diyerek fabrikada yaşana olayları ve Çelik-İş Sendikasının işverenle nasıl bir işbirliği içersinde olduğunu açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.