İşçilerin durumu ne olacak?

İşçilerin durumu ne olacak?

   Gebze’nin en eski fabrikalarından biri olan Feniş Alüminyum’da işverenin bir hafta önce üretimi durdurmasının ardından çalışanlar...

 

 

 

Gebze’nin en eski fabrikalarından biri olan Feniş Alüminyum’da işverenin bir hafta önce üretimi durdurmasının ardından çalışanlar da dün itibariyle fabrikada bekleyişe geçti. 418 işçi durumlarının ne olacağını bilmemenin endişesini yaşarken, sendika yetkilileri de görüşmelerini sürdürüyorlar.  İşçiler, yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamadıklarını, fabrikanın olası kapanması durumunda tazminatlarını da alamama endişesi yaşadıklarını belirterek, bu belirsizliğin bir an önce çözülmesini aksi halde eylem yapacaklarını belirtiyorlar.

 

 

İŞÇİLER FABRİKADA BEKLİYORLAR

Gebze D-100 karayolu mevkiinde yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösteren Türkiye’nin en köklü firmalarından Feniş Alüminyum'un ekonomik kriz ve hammadde temin edememe gibi nedenleri gerekçe göstererek geçtiğimiz hafta üretimi durdurmasının ardından dün de işçiler fabrika bahçesinde beklemeye başladılar. Çelik-İş Sendikası'na bağlı olarak çalışan işçiler, sendika yetkilileriyle ortaklaşa aldıkları karar sonrası fabrikada bekliyorlar ve içeriye kimseyi sokmuyorlar. İşçiler, fabrikanın işlerinin çok iyi olmasına rağmen çalışanların maaşlarının aylardır verilmediğini ileri sürerek, işverenin bu tutumuna anlam veremediklerini söylüyorlar. İşçiler bu belirsizliğin sonuçlanmaması üzerine önümüzdeki günlerde farklı eylemler gerçekleştirme düşüncesinde olduklarını da sözlerine eklediler.

 

Cengiz Gül Feniş için geliyor

 

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Feniş Alüminyum A.Ş.’de yaşanan sorunları yerinde incelemek ve işverenle görüşmek için bugün firmayı ziyaret edecek.

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 30 yıldan bu yana sendikamızın örgütlü bulunduğu ülkemizin ve bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarından Feniş Alüminyum’da yaklaşık 12 yıl boyunca işyerinde çalışanların ücretlerinin yanı sıra diğer alacaklılar; devlet alacakları, SGK primleri, banka borçları ve piyasa alacakları zamanında ödenememektedir. Şirket yönetimi 7 Eylül 2013 tarihinde sendikamıza içinde bulundukları mali kriz nedeniyle üretime ara vermek zorunda kaldıklarını iletmiştir. O günden bu yana şirket yetkilileri ile yapılan görüşmeler ile çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması yönünde görüşmeler sürdürülmektedir. Şirketin bu güne kadar bize ulaşan herhangi bir iflas veya iflas erteleme gibi kararı yoktur. Bu nedenle kimi basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler bizdeki bilgilerle örtüşmemektedir. Şirket patronu ve hissedarları ile görüşmek üzere sendikamız Genel Başkanı Cengiz Gül başkanlığında bir heyetin yapacağı görüşme neticesinde sorunlarımızın çözümü için çaba sarf edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.