İşçiler salgına karşı korumasız

İşçiler salgına karşı korumasız

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın salgının etkilerini araştırmak için yaptığı anketlerin ikincisinin sonuçları da işyerlerinde alınan önlemlerin hâlâ çok yetersiz olduğunu ortaya koydu.

Genel-İş Sendikası, “Kovid-19 Salgını ve İşyerlerindeki Durum Araştırma Anketi”nin ikincisinin sonuçlarını rapor halinde yayımlandı. 

44 şube başkanına her ay uygulanan ankette ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

- 28 şube örgütlü oldukları işyerlerinde Kovid-19 vakası olduğunu belirtti. 13 şube belediyede, 18 şube belediye şirketinde, 5 şube hastanede, 1 şube konut işyerlerinde ve 2 şube de üniversitede vaka olduğunu bildirdi.

- Ankette belediye işyerlerinin birimler bakımından risk düzeyi sıralaması ölçülmeye çalışıldı. Buna göre en çok Kovid-19 vakasının görüldüğü birimler temizlik işleri, zabıta, parkbahçeler ve idari-mali hizmetler oldu.

- Şubelerin yüzde 65.9’u salgına karşı ya önlem alınmadığını ya da alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ifade etti.

- 26 şube işçilere ücretsiz ve uygun koruyucu donanım verildiğini ifade ederken 17 şube bu konuda aksaklıklar yaşandığını, 1 şube koruyucu donanım sağlanmadığını ifade etti.

- Belediye başkanları görevden alınan belediyelerde çalışma koşulları diğer işyerlerine oranla çok daha kötü. En temel önlemlerin dahi alınmadığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.