İşçiler Krizi Bakana Çözdürdü. Bugün Yürüyorlar

İşçiler Krizi Bakana Çözdürdü. Bugün Yürüyorlar

BMİS’in direnişçi işçilerinin Ankara yürüyüşü kararı sonrası Kocaeli Valiliği’nin bir ay süreli eylem yasağına direnen 99 kişi serbest. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Valilik yasağını işçiler Bakanlık marifetiyle askıya aldırdı. Bugün yürüyorlar

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Gebze’deki 1 ve 2 no’lu işyerlerinde sendikal örgütlenme sonrası işverenin Anayasa ve pandemi yasalarını çiğneyerek ama işten attığı ama ücretsiz izine çıkarttığı direnişteki işçilerin Gebze’den Ankara yürüyüşü, 24 saat rötarla gerçekleşecek.

ÖĞRETMENLERE NİYET. ŞİDDET

GÖREN KADINLARA KISMET

Öğretmenler Günü’ne denk gelen 24 Kasım’da başlatılması tasarlanan yürüyüş Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne denk gelen 25 Kasım’da (bugün) başlayacak. BMİS’in direnişçi işçilerinin Ankara yürüyüşü kararı sonrası Kocaeli Valiliği’nin bir ay süreli eylem yasağına direnen 99 kişi serbest. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Valilik yasağını işçiler Bakanlık marifetiyle askıya aldırdı. Dün öğleden sonra gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.

ÜÇ GENEL BAŞKANDAN SICAĞI

SICAĞINA DEĞERLENDİRME

 

bmis-2.jpg

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ile genel merkezlerin yöneticileri gözaltılarının sona ermesinin ardından BMİS Gebze 1 No’lu Şube’de bir araya gelip durum değerlendirmesinde bulundu.

bmis-3.jpg

 

Serdaroğlu gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR

“Metal işçileri bugün saat 10.00’dan bu saate kadar mücadelelerini sürdürmeye devam ediyorlar. Tabi bugün Emniyet’in Valilik kararı doğrultusunda yapmış olduğu şeyler bir hukuk devleti açısından son derece rahatsız edici bir durum. Biz bu arkadaşlarımızın haklarını hukuklarını korumaya, yaşamış olduğu sıkıntıları daha geniş bir alana duyurma konusunda kararlılığımızı devam ettiriyoruz.

Bugün yaşadıklarımızı Türkiye’de ilgili bütün kesimler duydular. Ve biz bu yürüyüşümüzün bir şekliyle devam edeceği mesajını da tüm ilgililere verdik. Yarın (Bugün/25 Kasım) büyük bir aksilik olmazsa 20 arkadaşımız Ankara yürüyüşünü gerçekleştirecek.  

ANKARA’DA RANDEVULAR ALINDI

Saat 10.00’da aynı şekilde sendikamızın Gebze 1 No’lu Şubesi önünde toplanacak arkadaşlar. Şube önünden yürüyüş başlayacak. Çok kitlesel bir yürüyüş olmayacak. Gelen, gelecek arkadaşlarımız da uğurlama için gelecekler. Belirli bir süre sonra, yürüyüş sonrası arkadaşlarımız araçlara binerek Ankara’daki ILO Bürosu’na ve Çalışma Bakanlığı’na randevular da alındı. Gereken dosyalar onlara ulaştırılacak.

ÖNEMLİ OLAN ANLATABİLMEKTİ

Bizim için önemli olan bugün (dün/24 Kasım) başarılı bir şekilde sorunlarımızı anlatabilmekti. Bunu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, Gebze’deki duyarlı dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

BAKANLIK DEVREYE GİRİNCE

BU SÜREÇ YUMUŞADI

Eğer mesele büyüseydi bugün bu saatte fabrikaların tamamı burada olacaktı. İçişleri Bakanı’nın devreye girmesiyle birlikte bu süreç biraz daha yumuşadı. İşyeri temsilcileri arkadaşlarımız ve kadrolarımız işyerlerinde bugünkü saldırıları protesto etmek için basın açıklamaları yaptılar. Bütün işçileri bilgilendirdi. Ancak buraya gelmelerine gerek olmadığını söylediğimiz için buraya taşımadık.

UMARIM ONLAR İÇİN DE DERS OLUR

Yarın (bugün) duruma göre hareket edeceğiz. Bütün üyelerimiz istim üzerinde. Hatta İzmit’ten bile buraya arkadaşlarımız geleceklerdi. Umuyoruz ki bu onlar için de bir ders olur. Bu hukuk dışı davranış bu saldırgan niyet onlar içinde sonuç getirmeyecek bir durum olarak görülür. Ve bundan sonra bu tür yanlışlıklar yapılmaz.

HALKIN VALİSİ HALKIN

SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİNDİR

Kocaeli Valisi’ni de daha çözümcü davranmaya davet ediyorum. Halkın valisi halkın sorunlarını çözmek içindir. Halka daha büyük sorun yaratmak için değildir. Onun için Vali Bey’in de artık bu tür kaotik ortamlarda nasıl bir çözüm ortaya çıkartması gerektiğini bilmesi lazım. Bu tür şeyler belki onun için tecrübe oluyordur ama bizim daha önce söylediklerimizi dikkate alsaydı bence bugünkü tatsız olaylarda yaşanmamış olurdu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.