İşçiler kitlesel ölümlerle karşıya,  patronlar yalılarından akıl veriyor!

İşçiler kitlesel ölümlerle karşıya, patronlar yalılarından akıl veriyor!

EMEP Gebze İlçe Örgütü, artan koronavirüs vakalarına ve 1 Mayıs'a dair açıklama yaptı.

Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar imzalı açıklamada, "Israrla ve yeniden diyoruz ki bu çürümüş düzenin değiştirilmesi işçi ve emekçilerin mücadelesine bağlıdır. İşsizlik ve yoksulluk kıskacında sürü bağışıklığına terk edilen halkımızı insanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz" denildi. 

 

YARAYLA ALAY EDER, YARALANMAMIŞ OLAN

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle önceki gün 346 kişinin hayatını kaybettiğini belirten EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, "Hayatını kaybedenler arasında Petrol-İş Gebze Şubesine bağlı Pasell fabrikasında 4 çocuk babası bir işçi de var. Çok yakın zamanda Gebze’deki Arfesan fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçi Ahmet Aydın da, Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetmişti. Arzu Sabancı ise önceki gün denize nazır evinde, 'Sakın evde sıkıldık demeyin' açıklaması yaptı.

ARZU SABANCI’YA TEPKİ

Bölgemiz başta olmak üzere her fabrikadan en az 10-15 işçinin Kovid-19 virüsü ile cebelleştiği, her gün işçi ve emekçilerin hayatını kaybettiği dönemde, 'Evde kalmaya, işiniz müsaade ediyorsa sokağa çıkmayın' çağrısında bulunan Arzu Sabancı, işçi ve emekçilere akıl veriyor, işin aslı dalga geçiyor. Başta kendisinin de mensubu olduğu Sabancı ailesine ait olan fabrikalarda pandemi süreci boyunca işçi ve emekçiler harıl harıl çalışmaya zorlanmışken, Arzu Sabancı’nın yaptığı açıklama akıllara Shakespeare'in, 'Yarayla alay eder, yaralanmamış olan' sözlerini getirdi" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.