İşçiler hakları için 100 gündür direniyor

İşçiler hakları için 100 gündür direniyor

Pulver Kimya’da sendikalaştıkları için işten atılan Petrol-İş üyesi 3 işçinin kapı önünde başlattığı direniş 100. gününe girdi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) bulunan toz boya üretiminin yapıldığı Pulver Kimya’da işçiler sendika hakları için mücadele ediyor. Bir yandan kapı önünde direniş sürerken diğer yandan içeride de işçilerin çeşitli eylemleri devam ediyor. Her vardiya giriş çıkışlarında fabrika içinde yürüyüş yapan işçiler sık sık, “Atılan işçiler onurumuzdur.”, “Arkadaşım yoksa barış da yok” ve “Arkadaşım gelecek bu iş bitecek” sloganları atıyor. Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, “Mücadele dolu bir süreç yaşadık. Bu mücadele belirli bir aşamaya geldi. En son işvereni masaya getirdik, bir uzlaşı ortamı oluştu” dedi. Şu an taslak hazırlık aşamasına geldiklerini ifade eden Kırmızıçiçek, “İşyerinde komisyonlarımızı oluşturduk, taslak hazırlıklarına başladık. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere, bu hafta içerisinde muhtemelen taslağımızı bitirip işverene sunacağız. Sunduğumuz taslak üzerinden görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Yetki itirazlarının geri çekilmesi, işten atılan arkadaşlarımızın işe geri alınarak direnişin sonlandırılması taleplerimiz doğrultusunda mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

 

“ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINACAK”

Mücadelenin seyri için patronun tavrının önemli olduğuna vurgu yapan Kırmızıçiçek, “Bizim için iki tane esas konu var. Bir, sunduğumuz taslağı görüşmek için masaya yetkisizlik gölgesinde oturmayacağız, yetki itirazlarının geri çekilmesi gerekiyor. İkincisi de atılan arkadaşlarımızın işlerine dönmesi gerekiyor. Ancak bu koşullarda burada iş barışı sağlanabilir. Mücadelenin seyri işverenin tavrına bağlı” dedi. İçeride 5 farklı bölümün olduğunu ve bunların hepsinde çoğunluğu sağladıklarını belirten Kırmızıçiçek şöyle devam etti: “3 tane üretim, 1 tane sevkiyat ve 1 tane de bakımcıların olduğu ayrı bölüm var. Biz hepsinde çoğunluğu sağladık, hepsinde yetkimiz geldi. Bütün bölümlerde işveren yetki itirazında bulundu ama buradaki mücadele işvereni masaya getirdi. Umuyoruz ki işveren bir an evvel hatasından vazgeçer, sendikaların talebini kabul eder. Onun dışında bir gelişme yaşanırsa daha bir çetin mücadele hepimizi bekler” diye konuştu.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.