İşçiler AGİ gaspına karşı yürüdü

İşçiler AGİ gaspına karşı yürüdü

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Cambro Özay fabrikasında eylem yapan işçiler, "AGİ hakkımız, söke söke alırız" dedi.

Vardiya çıkışında fabrika içinde slogan atarak yürüyüş yapan Cambro Özay işçileri, gelen zamların geri alınmasını istedi, AGİ haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Fabrika içinde yürüyen ve "Birleşe birleşe kazanacağız", "AGİ hakkımız, söke söke alırız", "Yapılan zamlar geri alınsın" ve "Türk-İş uyuma üyene sahip çık" sloganları atan işçiler, Türk-İş'e ve hükümete seslendi. Yapılan yürüyüşün ardından konuşan işçi baştemsilcisi Zeynel Çetinkaya, "Yoksulluk kader değil, bize reva görülendir" dedi.

 

“YÜRÜYÜŞLER YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

AGİ konusunda Türk-İş'i, muhatapları ile yaptığı anlaşmayı işçilere açıklamaya çağırdıklarını söyleyen Çetinkaya, "AGİ kazanılmış bir halktır, hakkımızın gaspına sessiz kalmayacağız. Aylardır zamların altında ezilen üyeleri için kılını kıpırdatmayan Türk-İş, bugün üyelerinden muhbirlik istemektedir. Üyesi olmaktan gurur duyduğumuz, emek savunucusu Petrol-İş sendikamızın sesini yükseltmesini istiyoruz. Gebze Sendikalar Birliğini, emeğin başkenti Gebze'den tüm sendikalarla birlikte eylemler, basın açıklamaları, yürüyüşler yapmaya çağırıyoruz. AGİ'nin gaspına karşı ses yükseltelim" dedi.

 

"AGİ'Yİ GASBETMEKTEN VAZGEÇİN"

Kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini ifade eden Çetinkaya, "Son çağrımız bizi yönetenleredir. Patronlara her türlü teşvik verip, vergi indiriminde cömert olanlar, sermayenin milyonlarca vergi borcunu bir kalemde silenler, işçiye geldiğinde bir o kadar cimrileşenler, iğneden ipliğe her şeyin yüzde yüz zamlandığı, enflasyonun altında ezildiği bu süreçte verdiğiniz 5 kuruşluk vergi indirimine karşılık emekçilerin AGİ'sini gasletmekten vazgeçin. Biz kazanılmış bu halkımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.