İşçi sınıfı dik durmalıdır

İşçi sınıfı dik durmalıdır

Umut-Sen Gebze Temsilciliği’nde “Direnişler ve işçi hareketi: Ne yapmalıyız” konulu söyleşi düzenlendi: “İşçi sınıfı kazanmak için dik durmaya devam etmelidir”

Umut-Sen Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği’nde “Direnişler ve işçi hareketi: Ne yapmalıyız” konulu söyleşi düzenlendi. “1 Mayıs 2022’ye doğru işçi sınıfının sınıfsal, sendikal, siyasal odağını yaratmak için buluşuyoruz” ana başlığı altında gerçekleşen ilk seminere konuşmacı olarak Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu ve Umut-Sen dönem sözcüsü Murat Bostancı katıldı.

 

KAĞIT ÜZERİNDEKİ SENDİKAL HAKLAR

 

Söyleşide Murat Bostancı sendikal örgütlenmenin ardından işten çıkarmalara ve fabrika önündeki fabrika önlerinde yaşanan direnişlere atıfta bulunup kolluk güçlerinin uygulamalarına karşı durulması gerektiğine değinip, “Bulunduğun yerden bir adım geri adım atmayacaksın. Geriye doğru adım attığında daha geriye doğru adımlar isteyecekler. İşçi sınıfı kazanmak için dik durmaya devam etmelidir” dedi. Anayasadaki sendikal hakların kağıt üzerinde olduğuna dikkat çeken Bostancı, “Sendikal örgütlülüğü gizli yürütüyor, işten atılıyorsun. Karşında devletin kolluk güçleri var. Çıkarın o zaman yasadan sendikal hakkı. Yasaları patronlar takmıyor. Mesele işçiye geldiğinde tüm argümanlar işçinin karşısında duruyor” dedi.

 

TUTAMIYORSAN BULAŞMA

 

Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu günümüzde emek hareketinin bugünkü konumuna dair geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulunup, “Kırlardan şehirlere doğru, savaşla ya da sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda memleketin dört bir tarafından insanlar sürüldüler ve ucuz işgücü ya da ucuz işgücünün yedekliğiyle görevlendirildiler kuşaklar boyunca” dedi. Türkiye’de darbeler ve cuntalar olduğunu, kat kat fazlasının Şili’de Latin Amerika’da da yaşandığını kaydeden Aksu bu olumsuzluklara karşın sınıfın toparlanıp ayakta durması gerektiğini söyledi. Sendikalara yönelik eleştiride de bulunan Aksu, “Mücadeleci olduğunu bildiğim, ya da sandığım sendikaya, işçi geliyor. Ama sendika olarak bunu tutamıyorsun. Tutamıyorsan bulaşma” diye konuştu.

 

Umut-Sen Gebze Temsilciliği’nde 03 Nisan Pazar günü saat 15.00’te “Direnişler, sendikalar ve kadının varlığı” konulu söyleşinin konukları DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar ve Kadın İşçileri Muhabiri Bahar Gök olacak.

17 Nisan Pazar günü saat 15.00’te “Gebze ve çevresinde iş cinayetleri, yaşamsal örgütlenme ve Gebze’nin emek coğrafyası” konulu söyleşiye Aslı Odman ve Yazar Jean François Pérouse katılacak.

Etkinlikler, Umut-Sen Gebze Temsilciliği’nin Hacı Halil Mahallesi, 1225 Sokak, No: 16/6, Kat: 3 adresinde, Hacı Halil Mahallesi Muhtarlığı yanındaki yerinde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.