İSAŞ’ta arabulucu dönem

İSAŞ’ta arabulucu dönem

Tarihinde ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalanacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden İzmit Su A.Ş.’de arabulucu dönemi geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden İzmit Su A.Ş.’de (İSAŞ) toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. TES İş Sendikasının örgütlü olduğu İSAŞ’ta yüzde 90’ı teknik personelden oluşan 130 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz sonuç alınamadı. İSAŞ’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki en büyük sorun taban ücretlerindeki iyileştirmelerde. Maddi konularda henüz sendika ve İSAŞ yönetimi anlaşamadı. Yaklaşık 130 personelin giydirilmiş ücretinin 4.600 TL seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

 

FARK VAR

Artan hayat pahalılığı ve enflasyonun etkisiyle sendika yıllık bazda yüzde 50’ye varan bir zam talep ediyor. Ancak işveren tarafından yapılan ücret artışı teklifinin sendikanın talebinin yüzde 40’ını anca karşıladığı ifade ediliyor. Yapılan görüşmeler neticesinde henüz masada bir anlaşma sağlanabilmiş değil. Sendika ile İSAŞ arasındaki görüşmeler 1 Şubat tarihi itibarı ile arabulucu sürecine girecek. Öte yandan TES İş Sendikası ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın herhangi bir görüşme yapmadığı öğrenildi. İSAŞ personelleri sendika ile Tahir Büyükakın’ın olası görüşmesinden ise çok ümitli. İSAŞ işçisi nümüzdeki süreçte bir görüşme yapılacağı takdirde imzaların atılacağına inanıyor.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.