‘İş cinayetinde  Kocaeli 6. sırada’

‘İş cinayetinde Kocaeli 6. sırada’

  ** Kocaeli İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi Koordinasyon üyesi Selçuk Karstarlı, en fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında...

 

 

** Kocaeli İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi Koordinasyon üyesi Selçuk Karstarlı, en fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Kocaeli’nin 6. sırada olduğunu belirtti.

 

Birleşik Emek Koordinasyonu tarafından önceki gün işçilerin sorunlarının konuşulduğu bir forum gerçekleştirildi. Gebze Kardelen Nikâh Salonu’nda düzenlenen forma çok sayıda işçi ve davetli katıldı. Forumda Kocaeli İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi Koordinasyon üyesi Selçuk Karstarlı iş cinayetleri ve meslek hastalıklarına dair konuşma yaptı. En fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Kocaeli’nin 6. sırada olduğunu vurgulayan Karstarlı, “2016 yılında ise en çok ölümün yaşandığı 2. ildi Kocaeli. 2016’da 89 işçi hayatını kaybetmişti.

EN FAZLA İŞÇİ ÖLÜMÜ GEBZE’DE

Kocaeli 2017 yılında iş cinayetleri bakımından, ölen kişi sayısı dikkate alındığında ülke genelinde 6. sırada gelmekte fakat sigortalı sayısına göre 2. nüfusa oranla da 3. sırada. Kocaeli’de 2017 yılında en fazla iş cinayetinin 17 işçi ölümü ile Gebze ilçesinde gerçekleşti. Gebze’yi İzmit, Darıca ve Kartepe ilçelerinin takip ediyor. Kocaeli’de metal iş kolundaki ölümler ülke ortalamasının 2 katından fazla. Verilere göre, Kocaeli’de en fazla ölüm, ezilme ve göçük sebebi ile olmuştur. Bu oran geçtiğimiz yıl ülke genelinde yüzde 11 Kocaeli’de ise yüzde 17'di.” dedi.

Haber:  Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.