İş bitti diyen yalan diyor!

İş bitti diyen yalan diyor!

AKP’den en az 15-20 belediye başkan aday adayının çıkacağı öngörülen Dilovası’nda dün akşam Orhan Çarıkçı ve Recep Laç başvurdu. AKP İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, “Yok ben işimi bitirdim. Yok şunu yaptım’ diyen kimseye inanmayın. Açık söyleyeyim, bunu diyen doğru konuşmuyor” dedi

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik olarak iktidar partisi AKP’de aday adaylığı başvuru süreleri başladı. Gebze Bölgesi’nde kesin, Kocaeli genelinde kuvvetle muhtemel en hareketli ilçe Dilovası’nda bu dönem de en az 15-20 aday adayı başvurusu olacağı öngörülüyor.

ÖNCE ÇARIKÇI SONRA LAÇ

adaylik-7.jpg

AKP Dilovası’nda dün akşam önce EKOSDER eski Başkanı ve Dilovası Belediyesi İşletme Birim Sorumlusu Orhan Çarıkçı,

adaylik-8.jpg

ardından geçen dönem belediye meclis üyeliği görevinde de bulunan, Dilovası Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Spor İşleri Müdürü Recep Laç açıklayıp başvurusunu yaptı. (Detayları gelecek)

SÜRECİ BAŞLATTIK

Recep Laç’ın adaylık başvurusu yaptığı toplantıda genel değerlendirmede de bulunan; 31 Mart seçimlerinin ülkemize, ilimize ve Dilovası İlçesi’ne hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ederek sözlerine başlayan AKP Dilovası İlhan Yıldırım, “Önümüzde yerel seçim var. Bununla ilgili aday adayı kardeşlerimiz, partimizden adaylık için müracaatlar yapıyor. Biz de adaylık sürecini başlatmış oluyoruz” dedi. Yıldırım şöyle devam etti:

SUÇ ORANI EN DÜŞÜK İLÇEYİZ

“Dilovası evimiz. Bundan sonra da gidecek hiçbir yerimiz yok. Cenazemiz, düğünümüz, okullarımız burada. Çok büyük bir aile olduk. Dilovası olarak bu ailenin en büyük özelliği, resmi verilere göre söylüyorum, (Kocaeli’nin) suç oranı en düşük ilçede yaşıyoruz. Bu da büyük bir aile olduğumuzun belirtisi.

15-20 ADAY ADAYIMIZ

AMA BİR ADAYIMIZ OLACAK

Bir süreç yaşıyoruz. Partimizde de bir zenginlik, bereket var. Allah’ın izniyle, bizim hesaplarımıza göre 15-20 kardeşimiz, ‘Dilovası’nda ben bu işi daha iyi yapabilirim’ diye yola çıkıyor. Tüm aday adayları içinden, bir adayımız olacak sonuçta. AK Parti içinde bir kardeşimiz, belediye başkanlığı görevine layık görülecek.

BUNU DİYEN DOĞRU KONUŞMUYOR

Bununla ilgili belki çok şeyler duyuyorsunuz: ‘Yok ben işimi bitirdim. Yok şunu yaptım’ diyen kimseye inanmayın. Açık söyleyeyim, bunu diyen doğru konuşmuyor.

BAYRAĞIMIZI YİNE DALGALANDIRACAĞIZ

Burada AK Parti İlçe Teşkilatı var. Kamuoyuna sorulacak. İl başkanlığımız var. Akabinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın görüşü alınacak. Büyükşehir’den öte milletvekillerimiz, en sonunda hepimizin karnesi genel merkezimize çıkıyor. Orada da birçok kriterler var. En son nihai kararı Genel Başkanımız, Teşkilat olarak bizler de Cumhurbaşkanımız bize hangi kardeşimizi yollarsa, biz o kardeşimizin arkasında, sağında solunda durup inşallah 31 Mart akşamı Dilovası’nda yine AK Parti bayrağını dalgalandırmış olacağız.”

adaylik-4.jpg

Bugün akşam, Diliskelesi Mahallesi Muhtarı Mehmet Özay (sağ baştaki) başvuruda bulunacak. Aday adayı olduğunu günler öncesinden duyuran Özay, Diliskelesi Mahallesi’nden AKP İlçe Teşkilatı’nın olduğu ilçe merkezine konvoyla gelecek.

adaylik-5.jpg

Pazar günü 15.00 sularında Dilovası Belediye Meclis Üyesi Burhan Turgut açıklayacak. 2019’daki yerel seçimlerin ardından belediye meclis üyesi mazbatasını Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’den kardeşi Orhan Turgut ile birlikte alan Burhan Turgut, 2024 yerel seçimleri için şimdi Şayir ile mücadele içinde olacak.

adaylik-6.jpg

-Soldan sağa- Dilovası Belediyesi 1994-1999 dönemi Belediye Başkanı ve 2004 yerel seçimlerinde aday adayı Halit Yaşar, dün akşam aday adaylığı başvurusunda bulunan Recep Laç, İlhan Yıldırım ve Ali Toltar (15 Kasım 2023 / Recep Laç’ın aday adaylığı toplantısında)

Aynı gün 16.00 sularında Dilovası Belediyesi geçen dönem belediye başkanı Ali Toltar aday adaylığı için resmi başvurusunu yapacak.

ŞAYİR DE BOŞ DURMUYOR

Belediye Başkanı ve aynı zamanda aday adayı Hamza Şayir’in konumundan sebep tekrar ilçe teşkilatına başvuruda bulunup bulunmayacağı bilinmiyor ancak Şayir de yarın akşam saat 17.00’de Ercan Dalkılıç Kültür Merkezi’nde 4.5 yıllık icraatlarını anlatacağı, çok geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.