İran'da seçimin galibi Ruhani oldu

İran'da seçimin galibi Ruhani oldu

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşti. İran'ın hali hazırda Cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani yüzde 59 ile tekrar Cumhurbaşkanlığını kazandı.İran'da...

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşti. İran'ın hali hazırda Cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani yüzde 59 ile tekrar Cumhurbaşkanlığını kazandı.

İran'da resmi olmayan ilk sonuçlara göre, 12'nci dönem Cumhurbaşkanlığı seçimini oyların yaklaşık yüzde 59'unu alan Hasan Ruhani kazandı.

40 MİLYON OY SAYILDI

İran'da dün yapılan seçimlerde şu ana kadar 40 milyon 76 bin 729 oy sayıldı. Bu oyların 22 milyon 796 bin 468'ini reformcu aday Hasan Ruhani alarak ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi. Hasan Ruhani'nin muhafazakar rakibi İbrahim Reisi ise 15 milyon 452 bin 194 oy aldı.

KATILIM YÜZDE 70 DÜZEYİNDE

İranlı yetkililer yaklaşık 1 milyon oyun ise geçersiz sayıldığını açıkladı. Seçime katılım oranı ise yüzde 70 düzeyinde gerçekleşti.

RESMİ SONUÇLARA GÖRE RUHANİ ÖNDE

İran'da 12'incisi düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk resmi sonuçlarına göre Hasan Ruhani önde bulunuyor.

Başkent Tahran'daki İçişleri Bakanlığı binasındaki konferans salonunda konuşan İran Seçim Kurulu Başkanı Ali Asgar Ahmedi, ilk resmi sonuçları açıkladı. Ahmedi, Ruhani'nin önde olduğunu söyledi.

Kaynak Sabah Haberi

 




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.